nlc.hu
Otthon

20 fok lesz télen a budapesti Városházán

20 fok lesz télen a budapesti Városházán

Korábban 22 volt és az önkormányzat azt reméli, a csökkentés 10-12 százalékos megtakarítást jelent majd.

Egyeztetést kezdett a Fővárosi Önkormányzat a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetével (MKKSZ) arról, hogyan csökkenthetné az önkormányzat az épületek energiafelhasználását. Először a Főpolgármesteri Hivatalról tárgyaltak, amit télen 22 helyett 20 fokra fognak felfűteni. Ez 10-12 százalékos megtakarítást jelenthet az önkormányzat szerint – számolt be a 444.

Radiátor, amit éppen csavarnak lefele.

(Fotó: Pixabay)

Mint írták, összesen 20 százalékkal szeretnék csökkenteni az energiafelhasználást az 50 ezer négyzetméteres épületben, ami teljes egészében távfűtéssel működik. Most felmérik, hogyan lehetne átköltöztetésekkel lekapcsolni egyes épületrészeket a fűtésről. Szeptember végére intézkedési tervet készítenek az energiamegtakarításról.

Az állam ennél jelentősebb spórolást írt elő. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten 25 százalékos gázfogyasztás-csökkentést jelentett be a kormányzati szerveknél és jelezte, a kormány 18 Celsius-fokban maximalizálta a téli fűtési hőmérsékletet az intézményekben.

A főváros korábban döntött a díszkivilágítás lerövidítéséről, és 1,2 milliárd forintos lakásrezsi-támogatási programot is bejelentettek ami emeli az eddigi segélyek összegét, és bővíti a jogosultak körét. A budapesti költségvetés viszont továbbra is bajban van, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint kérdéses, kibírja-e az évet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top