nlc.hu
Otthon

Szigorúan szabályozzák, mit hagyhatnak a gyászolók II. Erzsébet emlékére a palota közelében

Könyörögnek a gyászolóknak, hogy most már ne hozzanak több lekváros szendvicset és Paddington macit a Buckingham-palotához

Sőt, a palotához inkább semmit, a kijelölt területre is csak virágokat, csomagolás nélkül.
Paddington-maci

Arra kéri a gyászoló tömeget a Buckingham-palota környékén található közterületekért felelős The Royal Parks szervezet, hogy

ne hozzanak semmi mást, csak virágokat, azokat is csak a park területére és csomagolás nélkül.

Park alatt a palotához közeli Green Park Floral Tribute Gardent értik; ide várják a virágokat. A csomagolás eltávolításához szelektív gyűjtőket biztosítanak. Kártya maradhat a csokrokban, igaz, ezeket rendszeresen eltávolítják és szelektíven gyűjtik majd. A palota kerítése elé helyezett csokrokat óvatosan a parkba szállítják majd a többi közé, ám semmilyen más búcsúajándékkal nem tudnak mit kezdeni. Ezt azért volt fontos kiemelni, mert a gyászolók napok óta Paddington-macik és lekváros szendvicsek ezreit hagyják a palota kerítésének tövében vagy egyenesen a kerítésre rögzítve, ezek pedig szennyezik a környezetet. Különösen a macik, amelyek nehezen bomlanak le, vagy egyáltalán nem.

Hogy miért pont macik és szendvicsek? Ezzel tisztelegnek a platinajubileum alkalmából a királynő szereplésével leforgatott kisfilm előtt, amelyben Paddington együtt teázott Erzsébettel. Erről a róla szóló filmes cikkünkben írunk részletesen.

Forrás: LADBible

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top