nlc.hu
Otthon

Megszökött Steve, az óriáskígyó

Megszökött Steve, a kétméteres óriáskígyó, ha látod, lehetőleg ne játssz vele!

Nemrég evett, de azért veszélyes lehet Pennsylvania lakosaira a kétméteres Steve.
Óriáskígyó

Figyelmeztette a lakosságot Pennsylvania rendőrsége: lehet, hogy belebotlanak (szó szerint) Steve-be, a kétméteres óriáskígyóba, amely a gazdája házából szökött meg a napokban. Mercerben történt az eset; a házi kedvencként tartott hüllő (teljes neve: Steve Irwin) egy nyitva felejtett bejárati ajtón kolbászolt ki. A helyi állatvédők vezetője szerint nem árt, ha a lakosok tudnak róla, és ha meglátják, inkább ne közelítsenek, és végképp ne játsszanak vele. Igaz, nemrég evett, tehát elvileg még egy-két hétig nem lesz éhes, de a kígyók haszonlesők: ha felbukkan a lehetőség, nem ugranak el előle. Inkább rá. Biztos, ami biztos, felajánlottak 200 dollár nyomravezetői díjat.

Steve egyébként átlagos méretű boa constrictor, azaz közönséges óriáskígyó. Taxonómiai megnevezése ellenére semmi közönséges nincs benne: kecses, okos és nagyon-nagyon erős. Ha Pennsylvániában élsz, talán fontos lehet, hogy nem mérges – nem úgy, mint a tavaly karácsonykor a család karácsonyfájáról előkúszó példány –, de azért képes megszorongatni az embert is, ha úgy érzi, fenyegetőleg lépnek fel. Áldozatát – amely közepes méretű emlős is lehet – szépen lassan, akár negyedórán keresztül is fojtogatja, ebben aztán nagyon elfárad, pedig az evés még hátravan: ő az a kígyó, amely egyben nyeli le áldozatát. Az emésztés hetekig tart – aztán kezdődhet az egész elölről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top