nlc.hu
Otthon

Padonként teszi jobbá a világot egy denveri férfi

Padonként teszi jobbá a világot egy amerikai férfi

James Warren kidobott fából készít ülőalkalmatosságokat a megállókba, hogy legyen hol megpihenniük a fáradt utazóknak.

Egy denveri fiatalember különös küldetést visz véghez. A 28 éves James Warren idén januárban látott egy idő hölgyet, amint a koszos földön üldögélve várakozott egy helyi buszjáratra, mivel nem volt a megállóban pad. A jelenet annyira megindította, hogy eldöntötte, kézügyességét felhasználva, kidobott faanyagból annyi megállót szerel fel paddal, amennyit csak tud – számolt be a The Washington Post.

Szürke pad egy vörös téglafal előtt.

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Mint fogalmazott: 

Az célom, hogy legalább egy kicsivel jobbá tegyem az emberek életét és egy picit megkönnyítsem az utazásukat.

Bízza abban, hogy a példája esetleg további embereket sarkall jó cselekedetekre, James Warren minden elkészült padra ráégeti, vagy ráfesti, hogy „Légy kedves!”. Valójában azonban elsősorban azért készíti az üléseket, mert a barkácsolás boldoggá teszi. Eddig a fiatalember összesen nyolc padot készített el és esze ágában sincsen leállni.

A James Warren egyébként egy helyi munkaközvetítő irodában tanácsadó és öt évvel ezelőtt hagyott fel az autós közlekedéssel. Az azóta a tömegközlekedéssel szerzett tapasztalati nyomán pontosan tudja, mely megállók szorulnak még tuningolásra.

Noha nem készít, nagyon szigorú szempontok alapján osztályoz padokat Instagram oldalán (Rate This Bench) évek óta egy brit fiatalember. Sam Wilmotról, akinek küldetése megtalálni  Nagy-Britannia legjobb közterületi padját, korábban mi is hírt adtunk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top