nlc.hu
Otthon

Kilenc klímát szereltetett fel, kiutálták a szomszédok

Elűztek egy szingapúri férfit a szomszédai, miután túlhűtötte lakását

Az intenzív klímázás miatt a szomszédos lakások elkezdtek penészedni.

Enyhe kifejezés, hogy utálja a hőséget az a szingapúri férfi, aki nem kevesebb mint kilenc légkondicionálót szereltetett be a lakásába idén nyáron. A szerkezetek segítségével ugyan le tudta hűteni 18 Celsius-fokra az otthonát, de közben sajnos jó pár szomszédjánál húzta ki a gyufát. Lakásának drasztikusan megváltoztatott hőmérséklete miatt ugyanis a szomszédos lakások elkezdtek vizesedni és penészedni –számolt be az esetről az Oddity Central.

Három légkondi egymás mellett.

Fotó: Pixabay

Liu, a férfi felső emeleti szomszédja arról panaszkodott a helyi újságnak, hogy a történtek miatt naponta háromszor kell felmosnia a padlót, ráadásul a hőmérséklet-ingadozás miatt a csempék is elkezdtek széttöredezni. A történethez hozzátartozik, hogy klímát kedvelő 63 éves Huang nem csak úri hóbortból építette be, átszámolva több mint hárommillió forintért a hűtő berendezéseket. Korábban ugyanis májrákot állapítottak meg nála, és az orvosa javasolta, hogy igyekezzen hűvösben tartózkodni.

Noha az elsődleges híradások arról szóltak, hogy a lakóközösség közösen keres megoldást a kialakul helyzetre, kísérleteik nem végződtek sikerrel. legalábbis erre utal, hogy Huang nemrég az Asia One-nak azt nyilatkozta, úgy érzi, szomszédai összefogtak ellene, a rendőrséget és a sajtót is megkeresték, hogy lejárassák, és ezért szeptember 17-én elköltözött. Azt nem tudni, hogy hova, azt azonban igen, hogy a beszereltetett légkondik közül nyolcat magával vitt. A szomszédok boldogok, hogy az idős férfi elköltözött, de ezzel még nem ért véget a kálváriájuk, ugyanis igen sok pénzbe és erőfeszítésbe fog még kerülni, míg helyreállítják a keletkezett károkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top