nlc.hu
Otthon

Meg akarták bírságolni az obszcén bokra miatt

Meg akarták bírságolni a rendőrök, mert középső ujjat bemutató bokor nő a kertjében

Warwickshire-ben nincs túl sok híres látnivaló, így nem csoda, hogy egy középső ujjat bemutató alakú bokor nagy kedvenc lett a környéken, és messziről csodájára járnak. Azonban nem mindenki tetszését nyerte el a kert dísze, a tulajdonosát például már feljelentették.

Richard Jenkins kertjét már húsz éve csodálja mindenki, a bokrai nagyon híresek a környéken, különösen az egyik, amit a tulajdonosa kinyújtott középső ujj alakúra vágott. Richard háza épp a kedvenc pubjával szemben található, és a barátai rendszeresen piszkálták a kertészkedése miatt, és a saját maga és az ő szórakoztatásukra döntött úgy, hogy az egyik bokrát ilyen alakúra vágja, bemutatva ezzel a haverjainak. Nem sejtette, mekkora helyi szenzáció lesz belőle – írja a brit Sun.

Richard Jenkins

Richard és a híres bokor (Fotó: Profimédia)

A bokor hosszú évek óta vonzza a látogatókat, Richard rendszeresen lát embereket fotózkodni a kertjében, sokan szelfiznek előtte. A bokor ma már sajnos nincs a legjobb állapotban, megrongálódott és lyukak keletkeztek rajta. Richard úgy gondolja, hogy ez egy jó vicc volt, sokat nevettek rajta, de most már lassan ideje továbblépni. 2012-ben még bírsággal is fenyegették Richardot, akire egy feljelentő ráküldte a rendőrséget az obszcén bokra miatt. A hatóságok arra akarták őt kötelezni, hogy vágja ki a bokrot, de ennek hatására a helyiek tiltakozni kezdtek. Egy rendőr pedig bekopogtatott hozzá azzal, hogy ha még egy feljelentést kapnak a bokor miatt, akkor meg fogják őt bírságolni. Azt tanácsolta, vágja át ököl alakúra, de Richard nem akart engedni a nyomásnak. Végül sosem bírságoltak meg, és a piszkálódás is abbamaradt. Sok a gond a bokorral, nehéz formában tartani – évente négyszer kell megnyesni –, és Richard úgy érzi, túl öreg már ehhez, így valószínűleg már nem sokáig lehet megcsodálni a kertje díszét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top