nlc.hu
Otthon

4 nő dolgozhat a világ legtávolabbi postáján

Négy nő dolgozhat a világ legtávolabbi postáján, az Antarktiszon: a pingvineket is számolni fogják

Lucy, Clare, Natalie és Mairi öt hónapot tölt majd el folyóvíz és öblítős wc nélkül, méghozzá az otthonuktól 14 ezer kilométerre.
Port Lockroy

A pandémia idejére bezárták, ám most újra kinyitják a világ legtávolabbi postahivatalát az Antarktiszon található Goudier szigeteken, Port Lockroyon. Az üzemeltetéssel négy nőt bíztak meg, akiket 6000 jelentkező közül választottak ki: Clare Ballantyne-t, Mairi Hiltont, Natalie Corbettet és Lucy Bruzzone-t. A csapat 9000 mérföldet utazik majd Nagy Britanniából a helyszínre, hogy aztán öt hónapon át üzemeltessék a postát – írja a BBC.

Natalie Corbett – aki a posta múzeumát és ajándékboltját vezeti majd – nemrég házasodott, erre az öt hónapra pedig az egyszemélyes nászútjaként tekint. Egyszerűen annyira csábítónak érezte a lehetőséget, hogy nem tudott rá nemet mondani. A helyszínen rengeteg pingvin, szinte örökös nappal és fagyos mínuszok várják őt, hát hogy lehetett volna erre nemet mondani? Mairi Hilton biológusként leginkább a pingvinekkel és a helyi élővilággal való találkozást várja. A négy nőt a munkára a UK Antarctic Heritage Trust jótékonysági szervezet választotta ki. A friss oxfordi diplomás Clare Ballantyne-nak jut a feladat, hogy azért a rengeteg képeslapért (évente 80 ezret adnak fel) feleljen, amit innen adnak fel és a világ 100 különböző országába küldik. A csapat vezetője pedig Lucy Bruzzone lesz, és ő fogja koordinálni a szigetekre érkező hajók látogatásait. Az első 10 hétben még öten lesznek, erre az időszakra Vicky Inglis is csatlakozik hozzájuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top