nlc.hu
Otthon

Hatalmas darázsfészek

Kosárlabdaméretű darázsfészket talált a hátsókertben

Egy darázs is tud félelmetes lenni, képzelheted, mit érzett az a férfi, aki egy kosárlabdaméretű darázsfészekre bukkant a hátsókertjében.

Az angol Raleigh városában figyelt fel David Holborn arra, hogy megnövekedett a darázsforgalom a kertjében. Körbenézett és a platánfáján, hat méter magasan, megtalálta a darázsfészket, amely akkora volt, mint egy kosárlabda.

Egy ilyen darázsfészek ritkán jelent jót (Fotó: Getty Images)

Egy ilyen darázsfészek ritkán jelent jót (Fotó: Getty Images)

Az Állat- és Növényegészségügyi Ügynökség emberei távolították el a hatalmas darázsfészket, amelyet aztán egy laboratóriumba vittek megvizsgálni.

Mikor arról kérdezték Davidet, mit szólt, hogy az elszállítás előtti éjszakát még a kertjében tölti a hatalmas darázsfészek, tipikus brit választ adott: „Semmit, becsuktam az ablakot.”

A férfi később elmondta a LadBible-nek, hogy elég ijesztő volt belegondolni abba, hogy valószínűleg két hónapja a kertükben volt az óriási fészek, de szerencsére nem történt semmi bántódásuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top