nlc.hu
Otthon

Egyre több településen hoznának létre melegedőket

Több településen is közösségi melegedőkkel segítenének a rászorulókon

Elsősorban azokon segítenének, akik attól félnek, nem tudják majd fűteni az otthonukat a rezsiárak miatt.

Egyre több település alakít ki közösségi melegedőket azoknak az embereknek, akik nem tudják fizetni a rezsiszámlájukat, többek között így döntöttek egy Tolna megyei községben és egy Hajdú-Bihar megyei kisvárosban is, számolt be az ATV Híradója.

Gerjenben egy régi óvodát alakítják át ilyen célra, és novembertől bárki bejöhet melegedni, aki úgy érzi, otthon spórolni szeretne a fűtéssel. Romhányi Károly, Gerjen polgármestere szerint a melegedők közösségi térként is szolgálnak majd, ami szerinte fontos, hiszen a világjárvány alatt az emberek eltávolodtak egymástól.

Radiátor hőszabályzóját tekeri egy férfi

Fotó: Getty Images

Polgáron nem egy óvodát. hanem a helyi polgárőrség által használt helyiségét jelöltek ki melegedőnek. „Nappali melegedő helyiségeket alakítunk ki. Egyet minimum, de lehet, hogy többet is, ahol a lakosok, akik nem akarnak vagy nem tudnak fűteni, napközben bejöhetnek, és egy meleg teával vagy egy egytálétellel és valamilyen közösségi programmal segítünk átvészelni a hideg téli napokat” – részletezte Tóth József, polgármester.

Hozzátette, másban most nem tud segíteni az önkormányzat, hiszen a hivatal nem vásárolhat nyomott áron tűzifát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top