nlc.hu
Otthon

Kígyó rejtőzött a vécécsészében

Félelmetes meglepetés rejtőzött a vécéfedél alatt

Egy japán férfi halálra rémült, amikor meglátta, hogy egy kígyó lapul a vécécsészében.
Vécé egy fürdőszobában

Hátborzongató meglepetésben volt része egy japán férfinek, amikor felnyitotta a vécé fedelét az otthonában: egy hatalmas kígyót talált a vécécsészében.

A megdöbbentő eset Nagaszaki prefektúrában történt október 2-án. A második emeleten lakó 40 éves férfi délután 4 óra körül vécére igyekezett, amikor megtalálta a kígyót, és azonnal visszacsapta a fedelet. „Annyira megdöbbentem, hogy már nem kellett vécére mennem” – mondta a férfi.

Másnap egy szakember érkezett a férfi lakására, és befogta a kígyót. Kiderült, hogy egy 160 centis, csaknem kétkilós szivárványos boa költözött be a toalettre. Szerencsére a Dél-Amerikában őshonos kígyónak nincs mérge. 

A hatóságok arra jutottak, hogy valószínűleg egy szökevény hüllőről van szó, amelyik a csatornarendszeren keresztül kötött ki a vécében. A rendőrök három nappal később meg is találták a kígyó gazdáját, egy férfit, aki egy emelettel lejjebb lakik ugyanabban a háztömbben.

A hüllő gazdája bevallotta, hogy elszökött a kígyója, amikor a terráriumát takarította, az állatot pedig betette a fürdőkádba. Ám a kígyó kimászott onnan, és bepréselődött egy szűk nyílásba a fal és a vécétartály közé. A tulajdonos nem tudta onnan kiszedni, és bár igyekezett szemmel tartani, a kígyónak sikerült megszöknie. Ezután minden bizonnyal bejutott a csatornarendszerbe, és felmászott a szerencsétlenül járt férfi második emeleti vécéjéig. Amikor a kígyó gazdája látta az esetről szóló híreket, jelentkezett a rendőrségen, és végül visszakapta az állatot.

Hasonló történet Magyarországon is előfordult már: egy rákoscsabai férfi siklót talált a vécéjében.

(Sora News 24)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top