nlc.hu
Otthon

A római Villa Aurora a világ legdrágább háza

Rómában áll a világ legdrágább háza, a Villa Aurora

A tízezer négyzetméteres XVI. századi villa Róma szívében egy dombon áll, és garantáljuk, hogy soha nem elég pénzed ahhoz, hogy megvásárolhasd.
Villa Aurora

A Villa Aurora nemcsak egy ház, hanem műkincs is. A mennyezetét sok helyen a barokk mester, Caravaggio festette. Ha Rómában jársz, maximum kívülről csodálhatod meg, ugyanis közel áll a híres Piazza di Spagnahoz. Eredetileg vadászháznak épült egy 30 hektáros birtok közepén, csak időközben körbenőtte az olasz főváros – írja az odditycentral.

Sokáig a Ludovisi nemes család tulajdonában állt, akik közül kerültek ki híres kereskedők, diplomaták, művészpatrónusok, sőt még egy pápa is. Mára vita tárgya, kié lehet az épület, sokan tartják a jogos tulajdonuknak, épp ezért az olasz bíróság ítélete szerint a Villa Aurora-t árverésre kell bocsátani, és az így kapott összeget szétosztani a sok tulajdonos között. Az árverés megtörtént, csakhogy annyira brutális áron kívánták elárverezni, hogy nem találtak vevőt rá.

A szakemberek szerint kizárólag milliárdosok kerülhetnek szóba, mert nemcsak a vételi ára drága, hanem a műemlék-jellege miatt a fenntartása is: előfordulhat, hogy egyetlen csőtörés megjavítása 10 ezer euróba kerül. A villa kikiáltási ára januárban 471 millió euró (19 milliárd forint) volt. A szakemberek szerint ez túl sok pénz érte, és ilyen áron sosem találnak vevőt rá. A ház árából állítólag csak Caravaggio mennyezetei 310 millió eurót (12,7 milliárd forintot) érnek. Jelenleg a világ legjobb ingatlanosai dolgoznak azért, hogy vevőt találjanak a Villa Aurorának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top