nlc.hu
Otthon

Kaposvár főterén már áll a karácsonyfa

Kaposváron már áll a város karácsonyfája

A Kossuth téren látható 30 éves, 13 méteres lucfenyőt Kaposújlakon vágták ki.

Kaposváron már hétfőn begurultak a teherautók a Kossuth térre, hogy a helyére szállítsák az idei városi karácsonyfát – adta hírül a 74nullanulla.hu. Mint írták, idén egy 30 éves, nagyjából 13 méteres lucfenyő kerül a tér közepére, mely Kaposújlakról érkezett.

Kaposváron a város karácsonyfája.

(Fotó: Facebook/ Szita Károly)

A portál beszámolt arról is, hogy az elmúlt hetekben a szakemberek a helyszínen azon dolgoztak, hogy megerősítsék a területet: egy 5 tonnás betonkockához rögzítették az új, 50 centi átmérőjű és 1 méter mély talpat, hogy ne fordulhasson elő olyan mint tavaly. Tavaly ugyanis az erős szél miatt kidőlt december elején az akkori, 14,5 méteres fa. Noha szerencsére nem sérült meg senki, jelentős anyagi kár keletkezett a történtek miatt.

Idén egyébként az elszállt energia árak miatt nem lesz folyamatos, 24 órás a díszvilágítás. Helyette csak a főműsoridőben, késő délutántól késő estig úszik majd fényárban a belváros.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top