nlc.hu
Otthon

Karácsonyfák elszállítása Budapesten

Így tedd ki a karácsonyfádat, hogy biztosan elvigyék

Nem mindegy, hova dobod ki a karácsonyfát – figyelmeztet a közterület-fenntartó.

Egyre többen döntenek úgy, hogy az ünnepek elmúltával leszedik a díszeket a karácsonyfáról, a fenyőt pedig eltávolítják a lakásból. Készül a fővárosi közterület-fenntartó is, úgy számolnak, hogy 500-600 ezer fát kell majd begyűjteniük Budapest utcáiról.

Viszont nem mindegy, hová dobod a karácsonyfád! Az FKF arra kéri a budapestieket, hogy a fákat semmiképpen se dobják el a közterületeken, úgy, hogy az veszélyezteti a gyalogos-, bicikli- és gépjárműforgalmat, mások biztonságát, illetve a főváros tisztaságát.

kukás és karácsonyfa

Vízkereszt után kezdik begyűjteni a fákat (Fotó: Getty Images)

Van több mint 250 kijelölt gyűjtőhely, de az a megoldás is működik, hogy a háztartási hulladékos kukák mellé jól látható helyre rakjátok a megunt fát. Ez utóbbi megoldás a többi településen is működik.

A kijelölt gyűjtőpontokról vízkereszt után naponta átlagosan 12 “fenyőfajárat”, a lomtalanításoknál alkalmazott, speciális felépítménnyel szerelt célgép szállítja el az összegyűlő karácsonyfákat. A lakóingatlanoktól a kukásautók gyűjtik össze a fákat, illetve szükség esetén külön járművek is besegítenek.
    
A karácsonyfák az aprítást követően, a kommunális hulladékkal történő összekeverésük után, ellenőrzött, ipari körülmények között alkalmasak a környezetkímélő módon történő termikus hasznosításra, így a nagyhatékonyságú, úgynevezett kapcsolt energiatermeléssel több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak környezetbarát távhőt és villamos energiát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top