nlc.hu
Otthon

Fenyővásárlási tippek

Ekkor vedd meg a fenyőfát, hogy kibírja a karácsonyi szezont!

Nem mindegy, mikor veszed meg a fenyőfát, ezeket a napokat javasolja a szakértő.
Fenyőfa egy árusnál

Hamarosan kezdődik a fenyőfavásárlás időszaka, hosszú ideig lehet majd tépelődni az árusoknál, hogy a családi béke érdekében a legszebb és legformásabb fát vigyük haza. Egy szakértő most arra is felhívta a figyelmet, hogy nem mindegy, mikor vásároljuk meg a fenyőt.

Liam Lapping, a virágkereskedelemmel foglalkozó Flowercard munkatársa azt mondta: a fenyőfa megvásárlásának napja az egyik legfontosabb tényező, hogy a teljes ünnepi időszak alatt szép maradjon a karácsonyfánk.

  • Ha újév első napján leszedjük a karácsonyfát, akkor a legjobb, ha november 28-án vesszük meg a fenyőt.
  • Aki Vízkeresztig meghagyja a karácsonyfát, az december 2-án vegye meg a fenyőt.

Bár az nem derült ki, hogy a korábban kivágott fák élettartamát hogyan befolyásolja a vásárlás napja, a szakértő hozzátette, hogy egy átlagos fenyőfa 4-6 hétig bírja, ha megfelelően gondozzák.

Nagyon ajánlott a fenyőfa törzsének aljából 3 centimétert levágni, így a friss vágáson keresztül több vizet tud felvenni, és lassabban szárad ki. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy a karácsonyfának folyamatosan legyen elegendő vize, ehhez a legjobb megoldás egy olyan talp, amelybe vizet is lehet önteni.

(Daily Record)

(Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt)

Ilyen fenyőfaárakra számíthatsz 2020-ban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top