nlc.hu
Otthon

Skiddaw House, Anglia legeldugottabb háza

Eladó Anglia „legeldugottabb háza”, amelyhez három hegycsúcs is tartozik

A nemzeti park területén lévő Skiddaw House lenyűgöző vidéken fekszik, de a legközelebbi kocsma 6,5 kilométerre van tőle.

Egy évszázaddal ezelőtt a Brit-szigetek „legmagányosabb lakhelyeként” írták le a Skiddaw House-t, ami egy gyilkosság helyszíne is volt. Most, hogy árulják az ingatlant, már sokkal pozitívabban beszélnek róla, de az tagadhatatlan, hogy Anglia egyik leginkább civilizációtól távoli házáról van szó.

A 457 méterrel a tengerszint felett fekvő Skiddaw House-t 1829-ben építtette vadászháznak George Wyndham gróf. Tartozik hozzá 1214 hektár a Lake District nemzeti park területén és három hegycsúcs is. A házhoz vezető legrövidebb gyalogos útvonal 20 perces, Threlkeld kis falujából indul. A szebb útvonal Keswickből vezet a házhoz, de két óráig tart. Ezenkívül csak terepjáróval lehet megközelíteni a házat, a legközelebbi kocsma pedig 6,5 kilométerre van.

Az angliai Skiddaw House a Lake District nemzeti parkban

Az angliai Skiddaw House a Lake District nemzeti parkban (Fotó: Righthouse)

Az ingatlan jelenleg Gavin Bland juhtenyésztő tulajdonában van. Önmagában a házat már 2021-ben árulni kezdte, és fogalma sem volt, lesz-e iránta érdeklődés. Nagyon meglepődött, amikor az ingatlanközvetítő cég egyik legnépszerűbb háza lett. Eladni viszont nem sikerült. Ebben a borsos, több mint 700 millió forintnak megfelelő ár mellett az is közrejátszhatott, hogy az isten háta mögött található, és 2027-ig szálláshelyként van bérbeadva, jelenleg is Nagy-Britannia legmagasabban fekvő ifjúsági szállójaként működik.

Az angliai Skiddaw House a Lake District nemzeti parkban

Így néz ki a Skiddaw House nevű ház, amely jelenleg ifjúsági szállóként működik (Fotó: Rightmove)

Az ingatlant most már a házat körülvevő hatalmas területtel együtt kínálják mintegy 10 millió fontos, több mint 4,7 milliárd forintos áron. Ez nem kevés pénz, viszont amióta létezik a Skiddaw House, ez az első alkalom, hogy kikerült az ingatlanpiacra. További különlegessége, hogy a földterület a Lake District nemzeti park legnagyobb területe, amelyet valaha is eladásra szántak. Mindezek miatt komoly érdeklődésre számítanak.

További képeket az ingatlanhirdetési oldalon láthatsz. 

(Guardian)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top