nlc.hu
Otthon

Bútorok újrahasznosítása

Egy nő több mint kétmilliót keres havonta bútorok újrahasznosításával

Gyakorlatilag kinccsé változtatja a lomokat, azzal, hogy bútorokat újít fel.

Felmondott munkahelyén a 23 éves Cameron Gallegos, hogy szenvedélyének, a használt bútorok felújításának éljen. Hobbija jövedelmező, havonta több mint kétmillió forintnak megfelelő összeget keres.

Cameron kincseket talál kidobva (Illusztráció: Unsplash)

Cameron kincseket talál kidobva (Illusztráció: Unsplash)

A texasi Austinban él és a városi lomtalanításokon vadászik kincsekre, máskor a Facebookon kutat felújítandó bútorok után. Pár napot dolgozik a lomokon, majd szinte újként hirdeti meg őket, bútorai pedig rendkívül népszerűek.

Furcsa adrenalint kapok tőle. Annyira izgatott leszek, amikor meglátok valamit, amit más már megunt, kidobott” – mondja a Metro című brit lapnak Cameron, akinek nem sok kiadás van, havi 80 ezer forintnyi dollárt költ festékre és szerszámokra, 120 ezret pedig benzinre.

Cameron hetente körbejárja a különböző negyedeket, hogy tárgyakat találjon. „Az emberek mindent kidobnak – hűtőszekrényt, kanapét, szekrényt. Soha nem maradok bútor nélkül. Néha találok egy tökéletes darabot, és úgy adom el, ahogy van” – teszi hozzá a fiatal nő, aki egyszer hihetetlen ritka Marcel Bauer-székekre is rábukkant, de azokat megtartotta inkább magának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top