nlc.hu
Otthon

Gyerekek egy osztrák borospincében

6 pici gyerekre bukkantak egy elhagyatott osztrák borospincében

A hatóságok egy garázdaság miatt mentek ki a pincéhez, ahol aztán a gyerekekre bukkantak.

Egy 54 éves férfi paprika spray-vel támadt a szociális munkásokra az ausztriai Obritz településen, ezért kivonult a rendőrség is. A hatóságok átvizsgáltak egy elhagyatott borospincét, ahol hat pici gyerekre bukkantak.

A legkisebb hét hónapos, a legnagyobb ötéves volt. A pincében több fegyvert is találtak, amelyek tulajdonjogát most vizsgálják – írja a The Sun. Annyit tudni, hogy az osztrák férfi – akit azóta letartóztattak – kapcsolatban volt a helyi szélsőjobboldali csoportokkal, illetve az ukrajnai háború kezdete óta egyre jobban belekeveredett az összeesküvés-elméletekbe.

Egy borospincében éltek. Képünk illusztráció (Fotó: pexels.com)

Egy borospincében éltek. Képünk illusztráció (Fotó: pexels.com)

Úgy tudni, a feleségével nevelte a gyerekeket, a nyolctagú család a pincében húzta meg magát, ahol hónapok óta éltek úgy, mintha egy bunkerben lennének.

Erich Greil, Orbritz alpolgármestere elmondta: „A pince ajtaját térfigyelő kamerák pásztázták, amit az új lakók szereltettek fel, ezek különösen bosszantóak voltak, és a településen élők néha gyermekek hangját hallották az alagsorban, és amint közelebb mentünk, csend lett.”

Karl-Josef Weiss, hollabrunni kerületi kormányzó elmondta, hogy a gyerekeket nem zárták be és nem is hanyagolták el. Egy helyi kórházban vizsgálták meg őket édesanyjuk jelenlétében.

A gyerekeket állami gondozásba vették, miután a hatóságok nem találták meg az osztrák születési anyakönyvi adatokat.  A szülők azt állították, hogy azért, mert gyerekeik Angliában születtek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top