nlc.hu
Otthon

Gyenge fűtés a kollégiumban

Naponta csak 30 percre van meleg víz a békéscsabai kollégiumban

Alig van meleg víz és a fűtés is gyenge – panaszkodnak a békéscsabai kollégisták.

Spártai körülmények között kell élniük a békéscsabai Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium lakóinak. A diákok az RTL-nek beszéltek arról, hogy naponta mindössze 30 percig folyik meleg víz a csapból, a fűtés gyenge és az áramhasználat is korlátozott.

A diákok fáznak a kollégiumban (Illusztráció: Pexels.com)

A diákok fáznak a kollégiumban (Illusztráció: Pexels.com)

Volt olyan diák, aki azt mondta, idén még nem fürdött meleg vízben. A szabályok szerint nem használhatnak elektromos eszközöket, csak a telefonjaikat tölthetik. A konyhában ki van kapcsolva a gáz, ezért ételt sem tudnak készíteni maguknak, a menzáról pedig azt írta az egyik diák: reggelire általában száraz kenyér van vajjal.

A békéscsabai szakképzési centrum azt közölte az RTL-el: a meleg vízzel kapcsolatos probléma csak eseti jellegű volt, a rendszer korszerűsítése idején. A meleg víz biztosított – állítják. Hozzátették: a tanulók által behozott, ellenőrizhetetlen elektromos eszközöket a szobákban eddig sem lehetett használni. Szerintük az épületben a hőfok mindenhol az előírásoknak megfelelő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top