nlc.hu
Otthon

Rendőrök által befogott törpemalac Komlón

90 kilós törpemalac kószált Komlón, rendőrök fogták be

Már találtak is új gazdit a kóborló törpemalacnak, amelyet Komlón fogtak be a rendőrök.

Vasárnap este egy nő tett bejelentést a rendőrségnél, hogy kutyasétáltatás közben az egyik komlói garázssornál talált egy szelíd malacot, és fél, hogy elütik. A rendőrök kimentek a helyszínre, és befogták az állatot – számolt be a rendőrség a Police.hu-n.

Kiderült, hogy egy minnesotai törpemalacról van szó, amelyet bizonyára házi kedvencként tartottak. Mivel az állat gazdáját nem sikerült előkeríteni, telefonálni kezdtek, hogy ki tudná befogadni a malacot.

A rendőrök által Komlón befogott törpemalac az autóban

A rendőrök által Komlón befogott törpemalac az autóban (Fotó: Police.hu)

Végül sikerrel jártak, Fejes Rózsa, a pécsi MancsRanch vezetője azt mondta, befogadják a törpemalacot. A rendőrök a helyszínen lévőkkel közösen berakták a rendőrautóba a mintegy 90 kilós állatot, majd elindultak vele Pécsre.

A ranchon már várták az új jövevényt, és gondoskodtak az állat elhelyezéséről.

Nem ez az első eset, hogy szökevény törpemalac bukkant fel az országban: korábban 20 ezres jutalmat ajánlottak fel egy Pomázról eltűnt törpemalac előkerítéséért, de arra is volt példa, hogy a Népszigeten fogtak be egy példányt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top