nlc.hu
Otthon

Kanapé folttisztítás házilag

Így szedd ki 150 forintos módszerrel a kanapé foltjait

Foltos lett a kanapé? Akkor erre a trükkre szükséged lesz!

Rácsöppenő vörösborfolt, kilöttyentett kávé, lemorzsálódott csoki – csak néhány az evésbalesetek közül, amik a kanapét érhetik.

Agymenők jelenet kanapé folt

Fotó: Getty Images/CBS Photo Archive

Bármennyire vigyáz az ember, előbb vagy utóbb minden szófán meglátszik a használat nyoma, és bár már léteznek nagyon jó folttisztító szerek és gépek is, most egy olyan házi változatot mutatunk, amit imád a TikTok közössége. Mindössze két hozzávalóra van hozzá szükség, ami úgy nagyjából 150 forintból kijön: 

forró vízre és egy mosógélkapszulára. 

A videó szerint nincs más dolgod, mint egy fedőt egy törölközőbe bebugyolálni a látottak szerint, majd a mosógélkapszulára ráönteni a felhevített vizet. Érdemes picit összekeverni, hogy a kapszula alaposan feloldódjon. Mártsd bele a fedőt a tisztítószeres keverékbe, aztán húzd át a kanapé koszos felületein, hogy kiszedje a foltokat, és ismételd meg a lépéseket annyiszor, ahányszor szükségét érzed. Ezek után hagyd, hogy magától felszáradjon a víz, de ha erre nincs idő, akkor egy hajszárítóval rásegíthetsz a száradásra.  

Bár a videó nem tér ki rá, nyilván lényeges, hogy a törölköző ne tocsogjon a víztől, azzal csak eláztatná a szövetet, így talán érdemes előbb külön vízbe mártani, kicsavarni, és úgy tekerni a fedőre. Sőt, a mosókapszulás változat után nem árt, ha tiszta melegvízzel is átmész néhányszor a felületen, hogy ne ragadjon mosószer az anyagban. 

Emellett azt is javasoljuk, hogy első körben végezz egy próbát a kanapészövet egy olyan részén, ami nincs szem előtt, hogyha mégsem válna be a trükk, akkor ne legyen annyira feltűnő a dolog, ugyanis nem minden textília alkalmas erre a takarítási módszerre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top