nlc.hu
Otthon

Warren Buffet 1958 óta ugyanabban a házban lakik

A milliárdos Warren Buffet 65 éve ugyanabban a házban lakik

Az amerikai milliárdos élete harmadik legjobb befektetésének tartja, hogy 1958-ban megvásárolta a házat, és azóta is abban él.
A milliárdos Warren Buffet 2017. szeptember 19-én New Yorkban

Azt szokták mondani, hogy az igazán gazdagok nem szórják a pénzt, és ha nem is mindenkire, a híresen takarékos Warren Buffetre ez biztosan igaz. A 92 éves milliárdos 65 éve ugyanabban a szerény házban él.

A nebraskai Omaha központjában található öt hálószobás házat még 1958-ban vásárolta 31 500 dollárért, ami mai értéken számolva körülbelül 329 505 dollárnak (120 millió forintnak) felel meg. Persze a piaci értéke ennél jóval több, körülbelül 1,2 millió dollárra (434 millió forint) becsülik.

A 610 négyzetméteres ház egy saroktelken található, csupán ötpercnyi autóútra a Berkshire Hathaway központjától, ahová vezérigazgatóként Buffet bejár dolgozni. A milliárdosnak esze ágában sincs lecserélnie a házát, pedig a világ bármelyik ingatlanját megvehetné. 

Boldog vagyok ott. Elköltöznék, ha úgy gondolnám, hogy máshol boldogabb lennék. Télen meleg, nyáron hűvös van, nekem kényelmes. El sem tudnék képzelni jobb házat

– mondta egy korábbi interjúban Buffet, akinek a vagyonát 106 milliárd dollárra becsülik.

Saját otthonát egy 2010-es, részvényeseknek írt levelében élete harmadik legjobb befektetésének nevezte (az első kettő jegygyűrűk voltak).

Bár az is tiszteletre méltó, hogy Buffet nem költözött el több mint 60 éve, egy angol nő születése óta, 104 éve ugyanabban a házban él. 

(CNBC)

(Kiemelt kép: Daniel Zuchnik/WireImage)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top