nlc.hu
Otthon

Házbontás a 13. kerületben

„Remeg a ház alattunk” – rémálommá vált egy házbontás a 13. kerületben

Napok óta háborús övezetben érzik magukat egy 13. kerületi ház lakói a szomszédos ház bontási munkálatai miatt.

Mintha földrengés lenne, úgy remeg a ház, az ablakokat nem lehet kinyitni – ezt mondták az RTL Híradónak egy 13. kerületi utca lakói, akiknek a tőszomszédságában bontanak egy épületet. A munkálatokról csak napokkal ezelőtt értesítették a lakókat.

A lakók szerint mozog, szabályosan kileng a ház. Egy másik lakó azt mondta, mintha háborús övezetben élne, úgy érezte magát, amikor délelőtt hazaért. „Teljes fehérségbe borulva az egész utca, a nemrégiben cserélt nyílászáróimon a kövek, a sár. A szobaajtó magától kinyílt, azóta ablakot nyitni nem tudunk.”

bontási munkálatok a 13. kerületben

Fotó: RTL Híradó

Három nap után is vastag por lepi be a parkoló autókat. A kivitelező munkatársai nem akartak nyilatkozni a híradónak. A kerület jegyzője szerint építési ügyekben az önkormányzatok alig tehetnek valamit, legfeljebb bírságot szabhatnak ki, ezt a 13. kerület meg is tette, hiszen az utcán lévő fákat is károsították. A kerület polgármestere levélben kérte a kormányhivatalt, hogy intézkedjen, akik szemlét fognak tartani a helyszínen.

Ennél már csak az a rosszabb, amikor zuhanyzás alatt bontják le a házat alólad.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top