nlc.hu
Otthon

Földrengés Ausztriában

4,2 erősségű földrengést regisztráltak Alsó-Ausztriában, Sopronban is érezték

Sopronnál a lakosság is érzékelte a földrengést.

Csütörtök este 22:26-kor 4,2 erősségű földrengést regisztráltak Alsó-Ausztriában. A földmozgás epicentruma Gloggnitz közelében lehetett. Ezt 23:11-kor egy 2,3-as erősségű utórengés követte. Károkról nem érkeztek hírek. A földrengésről a Google is küldött figyelmeztetést.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint a rengést Sopron térségében a lakosság is érzékelte, de károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Szomszédunkban a legutóbbi földrengés februárban volt: a horvát szeizmológiai intézet közlése szerint 4,8-as erősségű földrengés rázta meg a Kvarner-öblöt csütörtökön délelőtt Horvátországban. Februárban Romániában is volt egy földrengés, amit érezni lehetett nálunk.

A tragikus törökországi földrengés 7,8-as erősségű volt.

(Kurier/MTI)

földrengés ausztriában

Ausztriában 4,30 as földrengés volt, ezt már rendesen lehet érezni, károk viszont ennél a rengésnél ritkán keletkeznek (Fotó: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top