nlc.hu
Otthon

Húsvéti asztali dekoráció

6 dolog, amivel feldobhatod a húsvéti asztalt

A kulcsszó ebben az esetben is az egyszerűség!
Nyuszi teríték

A húsvéti reggeli vagy ebéd – kinél, mi a szokás – megérdemel egy szépen megterített asztalt, ahol ízlésesen, kreatív megoldásokkal vannak tálalva a finom falatok. Nyugi, szó sincs arról, hogy akkor Martha Stewart-féle végletekbe kell bocsátkozni, a TikTokon rengeteg olyan inspirációt találhatsz, amit pillanatok alatt össze lehet dobni, és mégis emeli az étkezés fényét.

Tojásból virágot

Őszintén, eszedbe jutott már valaha, hogy a főtt tojást másképp tálald, mint egy konyharuhával kibélelt kosárban? A következő megoldás annyira adja magát, hogy vétek lenne nem kipróbálni. A keményre főzött tojásokról szedd le óvatosan a héjukat. A tetejüket egy éles késsel vágd be keresztben, majd picit mélyítsd a bemetszéseket. Az újhagyma szárán szintén készíts egy bevágást, mintha egy virágnak a szára és a levele lenne. Végül pedig szúrd bele a tojás aljába. Annyira egyszerű, és mégis annyira látványos – és biztos, hogy ennek a gyerekek sem fognak tudni ellenállni! 

A szalvéta új élete

Bár szebbnél-szebb papírszalvétákat lehet kapni húsvéti mintával, a textilszalvéta egyfajta eleganciát kölcsönöz az étkezésnek, akkor is, ha nyuszi alakra hajtogatod. Nem akarjuk az origami művészek zsenialitását elvitatni, de tény, hogy az átlagember szereti maximum öt hajtásban maximalizálni a remekművét és szerencsére a következő technika még ennyit sem igényel. Hajtsd háromszög alakra a textilt és fektesd magad elé úgy, hogy lefelé néző háromszöget kapj. Az aljánál fogva kezd el feltekerni, és hajtsd fel a két végét. Tegyél egy tojást a közepébe, aztán a tojás felett egy darab szalaggal vagy madzaggal kösd össze az anyagot, és a nyúl füleit picit igazítsd meg. Ugye, milyen egyszerű? 

A tökéletes középpont

Minden megterített asztalnak jár egy központi dísz, olyan ez, mint i-n a pont, anélkül is szép és jó, de vele együtt az igazi. Nyilván készen is lehet vásárolni ilyeneket, de ha nem bánod, hogy saját kezűleg gyártasz valami figyelemfelkeltőt, akkor a következő videó tetszeni fog. Csupán egy üvegvázára, egy hengerré tekert papírlapra, tojásokra és némi virágra vagy barkára lesz szükséged. A papírt állítsd bele a váza közepébe, majd kezdd el köré felépíteni a tojásfalat. Fontos, hogy akkor néz ki igazán jól, ha nem sajnálod a tojásokat belőle. Ha kész, állítsd bele a virágokat, és már mehet is az őt megillető helyre a dekoráció. 

@sellingthesuburbs 🐣 Easter Centerpiece idea! I used a glass vase and added a rolled piece of paper in the center- paper towel rolls work too! Fill with colorfull eggs and I added my favorite faux florals to the center topped with the cutest lamb and 🐰 Save for Easter! . . . #easter #easterdecor #homedecor #momsofig #budgetfriendlydecor #wowusweekdays #marthastewart #hgtvmagazine #trendingnow #easydecor #diyeaster #forthehome #edits #exploretocreate #momlifestyle #realtors #realtorinfluencer #chicagoillinois #homeinterior #homehacks #diyhacks ♬ original sound - Amanda Albrecht

Tálalás mesterfokon

Nagyon sok múlik azon is, hogyan tálalod a felszolgált ételeket. Egy kis kreativitással olyan kínálótálat készíthetsz, aminek nincs párja. Például, a szokásos sajtszeletek helyett ezúttal egy sütemény-kiszúróformával készíts répaformákat, vagy a camembert sajt tetejében alakíts ki egy nyúlformát, és töltsd meg áfonyalekvárral. Nyilván a maradékot is használd fel, hogy semmi ne menjen kárba. Jöhetnek a mini répaformára alakított répák, a rózsává tekert szalámi vagy vékonyra szeletelt sonka, némi zöldfűszer a tetejére – itt tényleg csak a fantáziád szabhat határt annak, hogyan kínálod a családnak a finom falatokat. 

@kayeatsscharcuterie Lil’ Easter Tray 🐰💐🐣 Watch til the end 🙂 #easter #charcuterie ♬ As It Was - Harry Styles

Meglepetéscsomagok

Ha van gyerek a családban, akkor meglepetéscsomagokkal is kedveskedhetsz nekik a tányérjukra helyezve. Egy nagyjából 15×20 cm-es (de a lényeg, hogy téglalap alakú) barna csomagolópapírt vágj ki. A közepéhez hajtsd be mindkét oldalát, majd egy kétoldalú ragasztóval ragaszd is össze, az alját pedig, mintha ajándékot csomagolnál, szintén hajtsd össze a videóban látható módon. A tetejét íveld be, mintha nyuszifülek lennének, majd szórd bele a kis csokitojásokat vagy egyéb meglepetéseket a belsejébe, és a fülénél kösd meg egy madzaggal a csomagot. 

@thefoldinglady How cute are these easter table favours?! You can also make them bigger for larger wraps #easter #eastereggs #giftwrapping #tablescape ♬ Made You Look - Meghan Trainor

Tulipános teríték

A végére hagytuk az egyik kedvencünket, ami nem más, mint a tulipánnal díszített evőeszköz. Na ez aztán tényleg nem kerül többe 1 percnél. A szalvétára – és itt most teljesen mindegy, hogy papírról vagy textilről beszélünk – fektesd rá a kést és a villát, majd tegyél rá egy szál tulipánt, és tekerd fel az egészet, így helyezd rá a megterített asztalra. A tulipán, mint a tavasz egyik hírnöke tökéletesen mutat ebben a kompozícióban, és ha mást nem is próbálsz ki, ez önmagában is bájos érzést kölcsönöz a húsvéti terítéknek. 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top