nlc.hu
Otthon

Miniház fenntartási költségek

Tízezreket spórol a rezsin, elárulta a titkát

A barátai őrültnek tartották, de az idő őt igazolta.
A Wall Street farkasa

A @serenitastinyliving néven futó TikToker, akit nem mellesleg Melanie-nak hívnak, arról számolt be, hogy alig 160 fontot, azaz 68 ezer forintot költ havi megélhetésre, ami meglepően kevés, főleg a brit árakhoz képest. A nő az Egyesült Államokból költözött Nagy-Britanniába, méghozzá egy miniházba, amit ő építtetett, hét nap alatt. 

A ház anyagköltsége nagyjából 20 ezer fonttal (11,5 millió forint) terhelte a tárcáját, és 13 ezer fontot (5,5 millió forint) költött a telekre. 

Melanie-t a családja és a barátai őrültnek titulálták, mielőtt belevágott a miniház projektbe, de az idő őt igazolta, mindössze 160 font a havi kiadása, ami a következőkből áll össze: 

  • 78 font telek (33 ezer Ft)
  • 20 font energiaszolgáltatás + 24 font áramdíj (19 ezer Ft)
  • 8 font gázdíj (3 ezer Ft)
  • 12 font adók (5 ezer Ft)
  • 10 font telek-és lakásbiztosítási díj (4 ezer Ft) 

A nő azt mondja, azért tudja ilyen alacsonyan tartani a kiadásait, mert az ingatlan pici és jól szigetelt, nem kell túl sok energiát használnia a fűtésnek. Melanie TikTok követőtábora 20 ezer emberre rúg, és szeretné nekik megmutatni, hogy milyen előnyökkel jár egy miniház.  

Sok oka lehet annak, hogy ilyen alacsony a számlánk” – mondta az egyik videójában. – „A passzív fűtés és hűtés, az életmód, a készülékek, az áramfogyasztás, a hálózati feszültség nélküli élet és a természettel való együttélés. Nagyon szeretünk így élni, és nem hiányzik egyik a nagy készülékek közül, amiket korábban birtokoltunk” – mesélte.

@serenitastinyliving It is possible to live for less and grow a small homestead and enjoy living! It is possible to build your own home and legalize it, it is not luck. It is hard work and waking up everyday with a goal and working towards it! You got this! #serenitastinyliving #tinyhomeonwheels #tinyhouseonwheels #tinyhomeinformation #tinyhomeinfo #gotiny #tinyhomestead #tinyhomesteader #livetinylivefree #thow #tinyhome #dreamsmall #lovetiny ♬ Good Life - OneRepublic

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top