nlc.hu
Otthon

Létavértesen leverték egy gólyapár fészkét

Létavértesen leverték egy gólyapár fészkét, dühösek a helyiek

Drótakadállyal próbálták kivédeni, hogy a madarak újabb fészket építsenek.

A létavértesi gyermekélelmezési központ használaton kívüli kéményének a tetejére épített fészket a gólyapár, de az önkormányzat munkatársai leszedték a fészket és a helyére drótakadályt szereltek. A helyiek körében azonban akkora volt a felháborodás, hogy pár nappal később az illetékesek eltüntették a drótokat, írja az ATV

Gólyapár a fészkében

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pexels)

A gólyák állítólag a közeli házakon ülve figyelték, hogy mi történik, és amikor észrevették az üres kéményt tegnap, újra elkezdték építeni a fészket. Vannak, akik szerint az sem kizárt, hogy a fészekben tojás is volt. 

A közeli hortobágyi madárkórház egyik önkéntese, Cucin János szerint a fészek eltávolítása természetkárosítást. „Ez teljesen szabálytalanul történt. A törvény tiltja a fészekrakási és keltési időben a védett madaraknak, illetve azok fészkének a háborgatását. Azt tudni kell, hogy a fehér gólya fokozottan védett Magyarországon.” Hozzátette, az illető, aki eltávolította a fészket, azt állította, hogy van engedélye, de hamar kiderült, hogy ez nem igaz.

A helyiek elmondása szerint egyébként a gólyákat azért akarták elüldözni, mert a madarak az ott parkoló önkormányzati autókra piszkítottak. Az ATV  kereste a városvezetést is az üggyel kapcsolatban, ám nem érték el a polgármestert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top