nlc.hu
Otthon

Rossz szomszédság mentett meg egy asszonyt

Elásták a csatabárdot: rossz szomszédság mentett meg egy idős asszonyt

Egy elmérgesedett szomszédi viszony életmentésbe fordult.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán olvasható a szívmelengető történet, miszerint egy idős asszony a szomszédban élő nő segítségére sietett. Az eset pikantériája, hogy évek óta nem szíveli egymást az a két idős asszony, akik régóta egy óbudai panelház egyik emeletén élnek egymás mellett.

Az Országos Mentőszolgálat megkülönböztető jelzést használó mentőautója halad a fővárosi Andrássy úton

Képünk csak illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A két nagymama szinte minden héten összeszólalkozik valamin és látszólag kibékíthetetlen köztük az ellentét. Egyikük azonban elesett otthon tegnap, megsérült a csípője és mozdulni sem tudott. A telefonját sem érte el és hiába kiabált, senki nem hallotta a segélykiáltásokat, ezért órákig feküdt a fürdőszobában. A szomszédasszonynak azonban feltűnt, hogy a nő nem vitte be a folyosóról a reggel kiszállított ebédjét, így hosszas hezitálás után végül bekopogott.

Az ajtó ugyan be volt zárva, a levélnyíláson keresztül tudtak egymással beszélni. A szomszéd rögtön lakatost hívott, aki hamarosan kinyitotta a lakást és be tudtak jutni a 85 év körüli sérülthöz. A nő ugyan nem akart mentőt hívni és kórházba menni, szomszédja kérlelhetetlen volt. A mentők perceken belül helyszínre értek és ellátták az idős nőt, akit stabil állapotban, combnyaktörés gyanúja miatt szállítottak kórházba. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top