nlc.hu
Otthon

Komód DIY átalakítása tapétával

Tapétát ragasztott az olcsó fehér komódra, olyan lett, mint egy drága antik darab

Ha úgy érzed, unod a sima, natúr komódot, itt egy módszer, amivel új életet adhatsz neki. És még mélyen a zsebedbe sem kell nyúlni hozzá.
komód átalakítás

Egyetlen bútordarabot sem szabad alábecsülni, ha felújításról van szó. Erre a legjobb példa az a csíkos, retró fotel, aminek főnixszerű újjászületését nem olyan régen bemutattuk.

A fotel mellé pedig nyilván egy új komód is jár, úgyhogy erre is mutatunk megoldást a TikTok segítségével, bár némi kitartás nem árt hozzá, mert soklépéses a folyamat.

A @maisoncoutts nevű felhasználó első körben alapozóval átkente a fehér komódot, hogy jobban tapadjon a felülete. A fiókok előlapjára nagyjából méretre vágta a tapétát, aztán bekente ragasztóval a levágott darabok hátulját és felragasztotta őket a bútorra. Amikor a ragasztó megszáradt, sniccerrel lemetszette a kilógó részeket.

A komód korpuszát barnás-lilára festette, és amíg az száradt, sima, barkácsboltban kapható 2 cm-es léceket rögzített a fiókok szélére – ezeket előzőleg levágta. Amikor minden a helyére került, akkor a fiókokat is lefestette, a végeredmény pedig olyan lett, mintha nem is tapéta, hanem faragott minta lenne a bútoron.

Lehet, hogy kissé macerás, de a végeredmény egyértelműen magáért beszél! És azok az aranyszínű fogantyúk… Az antik hatás velük érvényesül igazán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top