nlc.hu
Otthon

Teraszfotel raklapokból

Raklapokból készített padot az erkélyre, a végeredmény hívogató lett

Ha te sem tudsz most több százezret költeni kerti bútorra, akkor most nagyon figyelj, mert ez a megoldást teljesen új szintre emeli az erkélyt!

Ha nyár van, akkor valahogy mindig minden ezerszer vonzóbbnak tűnik. Az emberek, a természet, ahová kiszabadulnál az irodából vagy az ötlet, hogy kiülj az erkélyre és ott dolgozz/olvass/borozgass a barátaiddal/chillelj. Utóbbi esetben egyetlen bökkenő van: mégpedig az, ha nem igazán hívogató a balkonod a kinti lazításhoz. Mert a télen hanyagoltad és csupa kosz. Mert ott tárolod az amúgy alig használt biciklid (csak mert lusta vagy levinni a tárolóba, meg mi van, ha pont akkor támad kedved körbebicajozni a Balatont?!). Mert egyszerűen nincs hová ülni. De ne aggódj, ezen könnyen lehet változtatni!

Felújított erkély

Fotó: Marcus Lindstrom/Getty Images

A TikTokon osztotta meg Anna Roger, ő hogyan alakította át az erkélyét, ami azonnal egyfajta nyári szentéllyé változott. Úgyhogy az ő ötletéből inspirálódtunk mi is. Először lomtalaníts és takaríts kicsit fel a teraszon, aztán jelölj ki egy szimpatikus sarkot, ahová az ülést fogod elkészíteni. Ugyanis már azzal rengeteget dobhatsz a komfort-faktoron, ha egy kényelmes kanapészerűség vár odakint – minden más csak extra.

A padhoz nem lesz másra szükséged, csak néhány raklapra, amik pont beférnek a korlát és a fal közé. Kettőnél nem kell több, bár nyilván te döntöd el, milyen magas fotelt szeretnél. Nem, nem lesz kényelmetlen, hiszen ezek után jól megpakolod párnákkal. Alulra és a hát részhez mehetnek a laposabb székpárnák (mi mondjuk ezekből is a pufibb változatokat kedveljük), és hogy igazán kényelmessé tedd a kuckót, ezekre dobálhatsz még millió díszpárnát. Ezzel el is készült a pad, amiről mostantól – a kánikula elviselhetőségi szintjétől függően – le sem lehet majd szedni.

@annaroger1

Balcony makeover and another palette DIY lololol #interiordesign #diy #palette #palettecouch #balcony #palettebar #screammovie

♬ Eastside – benny blanco & Halsey & Khalid

Még hívogatóbb, vendégcsalogatóbb teraszt szeretnél? Akkor Anna példáját követve te is szerezz be egy dohányzóasztalt (milyen jól fog itt mutatni majd az Aperol!), illetve egy színben hozzá passzoló tartót is. Erre átrakhatod az eddig a földön tárolt fűszernövényeidet, amiket ezentúl nemhogy kerülgetni nem kell, de cserébe fantasztikus dekorként szolgálnak majd. Gurítsd le egy kinti szőnyeget. Fényfüzérekkel, gyertyákkal is érdemes felszerelni az erkélyt, hogy ne csak nappal, de este is hangulatos legyen kiülni. Ha mindezekkel megvagy, már hívhatod is a barátnőidet, hogy felavassátok a balkont!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top