nlc.hu
Otthon

A falban találták meg a körözött férfit

A szekrény mögött, egy falba vájt üregben bujkált hónapokig a rendőrök elől Gábor

„Ez nagyon kemény!”–- kiáltottak fel a rendőrök a rejtekhely láttán.
rendőrség

Tíz hónap kutatás után bukkantak rá a rendőrök egy többszörösen körözött férfire, aki egy, a hálószoba falába vájt rejtekhelyen bujkált mostanáig – számolt be a közösségi oldalán a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A titkos üregét amúgy egy szekrény tette észrevehetetlenné.

K. Gábor egyébként tavaly novemberben tűnt el a rendőrök szeme elől, miután durván elbánt a párjával Abonyban. A nőt fogva tartotta, megverte, hideg vízben fürösztötte, meztelenül táncoltatta, megalázta, megkötözte, autója után kötötte és egy kietlen földúton húzta maga után – a gyanú szerint. A súlyosan sérült áldozatnak a csodával határos módon sikerült megszöknie tőle, és egy közeli házban kért segítséget. Hiába lepték el azonban a rendőrök villámgyorsan a települést, Gábort sehol sem találták. A bujkálását azóta is rokonok, ismerősök segítették, vissza-visszatérő ellenőrzéseikkor számtalanszor kapták az egyenruhások a „Ja, külföldre költözött…” választ.

Néhány napja azonban fordulat jött: a rendőrök egy abonyi címen centiről centire átnézték a lakást, majd a hálószobában rábukkantak K. Gábor speciálisan kialakított búvóhelyére. Elmozdították a falhoz tolt szekrényt, aminek a hátsó pozdorja borítását letépve eléjük tárult a gondosan kialakított üreg, benne a keresett férfival.

Megbilincselték, előállították, majd a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték a körözött férfit, aki máris megkezdhette a 4 év börtönt egy korábbi drogügye miatt. Amúgy akadt még a körözési listáján zsarolás, illetve járművezetés ittas állapotban bűncselekmények gyanúja miatt kiadott elfogatóparancs is. 

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Mihádák Zoltán 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top