nlc.hu
Otthon
Paneles faldekor készítése

Luxusérzés a hálószobában, mindössze 20 ezer forintból – Így csináld

A luxus szó ebben az esetben azt jelenti, hogy egy egyszerű megoldással új külső adható az unalmas, sima falnak. És segítség sem kell hozzá.

Te is állandóan az Instagramon és Pinteresten lógsz, hogy újabb és újabb lakásinspirációs ötleteket gyűjts? Akkor biztosan találkoztál már a paneles falszerkezettel, amit házilag is nagyon egyszerű elkészíteni. Ehhez csak falécekre, festékre és ragasztóra van szükség, úgyhogy tényleg annyira olcsó megoldásról van szó, amihez nem kell hónapokon át kuporgatni a pénzt.

A lényege a dolognak, hogy a léceket méretre vágva úgynevezett kazettákat kell kialakítani, amik aztán felragasztva 3D-s struktúrát adnak a falnak, pont úgy, ahogyan azt a luxusotthonokban is látni. Bár joggal gondolhatnád, hogy ez azért nem kis munka, a következő videó bizonyítja, hogy egyedül is simán össze lehet hozni. Csak arra vigyázz, hogy az ujjadba ne fűrészelj bele!

Első körben találd ki, hogy melyik falra szeretnél ilyen díszítést – érdemes csak egyben gondolkodni, úgy látványosabb. Mérd le, hogy mekkora távokra szeretnéd tenni a dekorlécet, majd ennek megfelelően fűrészeld le srégen a lécek végét. Ez azért fontos, mert a végeket így tudod egymáshoz illeszteni. Ragaszd fel az egyes részleteket, hagyd, hogy teljesen megszáradjanak, majd egy falfestékkel menj át a falon az egységes hatás kedvéért. Szerintünk ennél egyszerűbb, de látványosabb trükk kevés van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top