nlc.hu
Otthon

Erő nélkül kinyitni a befőttes üveget

Megint egy trükk – Így lehet erő nélkül kinyitni a befőttes üveget

Hát nem csodálatos, hogy mindig kitaláltak egy új trükköt, ami (talán) megkönnyíti az életünket?
Befőttes üveg

A legtöbb ember erőből sikeresen kinyitja a befőttes üveget. Ha ez nem sikerül, akkor mi, magyarok általában egy késsel, vagy villával feszítjük fel a kupak szélét, és a szisszenés után már készen is vagyunk. Az amerikaiak pedig számos olyan videót töltenek fel a TikTokra, amiben azt mutatják meg, hogy hasonló esetben belevágják a kést a a befőttesüveg tetejébe, aztán kész is.

De az interneten újra és újra előbukkannak új trükkök, amiket (talán) érdemes kipróbálni. Szóval, ha az előbb felsorolt három módszer nem lenne elég, akkor itt van egy újabb.

Először a BBC egyik rádióadásában hangzott el a nagy titok, ami szerint a befőttesüveg fedelének az oldalát EGYSZER kell megütni egy fakanállal, máris sikeresen levehetjük a tetőt róla. A közösségi oldalakon azonnal megjelentek azok a videók, amik készítői kipróbálták az új trükköt és működött. 

További fantasztikusnak tartott módszerek:

  • Tegyél egy fóliát a csavarra, és úgy próbáld meg elfordítani a tetőt.
  • Tedd az üveget nagyon forró víz alá, majd egy konyharuha segítségével – hogy elkerüld az égési sérüléseket – csavard le a tetőt. Az már más kérdés, hogy kinek lenne kedve forró csemegeuborkát enni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top