nlc.hu
Otthon

Törőcsik Mari velemi házának a sorsa

Lassan az enyészeté lesz Törőcsik Mari velemi háza

A színművésznő halálával teljesen megszűnt az élet a családi házban.

Lassan két és fél éve áll üresen Törőcsik Mari egykori, velemi háza. A helyiek szerint a falu kedvenc lakójának a volt otthona olyan, mint egy kísértetház – írja a Blikk.

Törőcsik Mari

Nem lett emlékház Törőcsik Mari egykori otthonából – Fotó: Olajos Piroska / Fotócentrál

A Velem közepén álló családi ház közel tíz éve a művésznő lánya nevén van, ám minden ugyanúgy áll, mit amikor még a legenda ott élt. “A szomszédasszony, aki egyébként Törőcsik Mari egyik legjobb barátja volt, hetente átmegy kiszellőztetni, de egyébként senki más nem tette be a lábát abba a lakásba lassan két éve. (…) A ház pedig így, hogy senki nem gondozza, senki nem él benne, szépen-lassan az enyészeté lesz” – nyilatkozta egy falubeli, aki szerint az a legrosszabb, ami történhet, hogy szellemházzá válik az egyébként több tízmillió forintot érő ingatlan.

A település polgármestere is arról beszélt a bulvárlapnak, hogy szomorúak a falubeliek, hogy nem történik semmi a házzal, arról pedig semmit se tud, hogy Törőcsik Mari lányának mi a szándéka az ingatlannal.

A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő egyébként még életében döntött arról, ki örökölje a velemi házát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top