nlc.hu
Otthon

Törőcsik Mari velemi házának a sorsa

Megdöbbentő pletyka kering Törőcsik Mari velemi házáról

A Nemzet Színészének a háza 2021 áprilisa óta üresen áll.

Törőcsik Mari imádott velemi házának a sorsa mindig is foglalkoztatta a nyilvánosságot. Nemrégiben ismét újabb információk röppentek fel, hogy a 2021-ben elhunyt színművésznő lánya, Teréz áron alul, 45 millió forintért titokban árulja a házat és a színészbarátok egyikének adná el. A vaol.hu utánajárt, mindebből mi igaz. 

Törőcsik Mari

Törőcsik Mari a velemi házában 2019-ben – Fotó: MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva

A házat Törőcsik Mari még életében a lányára íratta, aki – bár évente csupán egy-két alkalommal látogat el Velembe -, a helyiek értesülései szerint nem szeretne megszabadulni örökségétől, egyáltalán nem akarja eltékozolni.

Egyes híresztelések arról is szólnak, hogy a ház időközben egyre rosszabb állapotba kerül. A velemiek ezt is cáfolták a vaol.hu-nak. Mint mondták, a szomszédban élő Margit néni évtizedekig dolgozott Törőcsik Marinál bejárónőként, ma is ő és a családja szellőztetik, tartják rendben a házat és az udvart.

A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő még a halála előtt szeretett volna gondoskodni arról, hogy gyermekei között ne alakuljon ki vita a hagyatékról. Fia gyógykezelésére milliókat költött, lányának pedig szeretett velemi házát szánta. A Velem közepén álló családi ház közel tíz éve van a művésznő lánya nevén.

Korábban írtunk arról, hogy a velemi önkormányzat nem tudja megvalósítani a vágyát, hogy emlékházzá alakítsák át, hiszen ahhoz meg kellene vásárolniuk az épületet. Unokája, Járai Máté amúgy azt állítja, Törőcsik Mari nem örülne annak, ha a velemi házából múzeum válna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top