nlc.hu
Sztárok

Áron alul árulják Törőcsik Mari házát

Áron alul dobták piacra Törőcsik Mari velemi házát

Emlékház sajnos nem lehet belőle, ugyanis az önkormányzatnak jelenleg egy ilyen kiadás nem férne bele a szűkös költségvetésébe.

A két éve elhunyt Törőcsik Mari lánya, Teréz szeretne túladni a művésznő legendás velemi házán, és 45 millió forintért árulja azt. A Vas vármegyei zsákfalu főutcáján található házat egyelőre nyilvánosan nem hirdette meg, inkább a művésznő egykori barátai és kollégái között kérdezett körbe – állítja a Blikk.

Törőcsik Mari

Törőcsik Mari 1984-ben (Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán)

A lap helyi ingatlanhelyzettel tisztában lévő forrása, egy építési vállalkozó szerint a 45 millió azért a házért nem sok pénz, sőt kimondottan áron alul árulják. A ház maga nagyjából 120 négyzetméter lakóterületű, de az udvarral és a gazdasági épülettel együtt 1450 négyzetméteres, és a háromszoros Kossuth-díjas művésznő mindig figyelt arra, hogy jó állapotban tartsa. Rendszeres volt a tisztasági festés, nemrég új tetőt csináltatott, és ez a ház szerinte legalább 60 millió forintot érhet, bár azt is hozzá kell tenni, hogy a velemi ingatlanpiac nem pörög igazán, akadnak a faluban olyan házak, melyek már több éve a piacon vannak. A falusiak szerint másfél éve csak a szomszéd jár az épületbe, hogy néha kiszellőztessen, ráadásul Törőcsik színház- és filmtörténeti szempontból értékes tárgyaival még mindig teli a ház. Emlékház azonban aligha lesz belőle: bár a faluban nagy tisztelet övezi a művésznőt, az önkormányzatnak sajnos nincs erre fordítható forrása, ráadásul Pélyen, a színésznő szülőfalujában amúgy is épül egy emlékház.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top