nlc.hu
Otthon

Medencéje és éttermei voltak a raboknak a börtönben

Medencéje, kosárpályája és éttermei is voltak a raboknak a börtönben, de jött a rendőrség – fotókkal

Igazi luxuséletet élhettek a rabok egy venezuelai börtönben, ahol nem a hatóságok, hanem a gangek irányították az életet odabent.

Venezuela nem épp a rend országaként jár az emberek fejében mostanság, de az még ott is súlyosnak mondható, amit a hatóságok a Tokoron börtönben találtak, Aragua államban. A Tocoron az ország egyik legnagyobb börtöne, épp ezért volt különösen kellemetlen a hatóságoknak, ami odabent folyt.

A Tren de Aragua nevű bűnbanda teljesen az ellenőrzése alatt tartotta az intézményt, ahol sokkal nagyobb hatalmuk volt még a börtönőröknél és a börtönigazgatónál is – derül ki a CNN cikkéből.

Tocoron

Medence a Tocoron börtönben (fotó: Yuri Cortez/AFP)

A helyzet annyira tarthatatlan volt, hogy a kormány egyenesen a Nemzeti Gárdát vetette be a tisztogatási akcióhoz. Összesen 11 ezren (!!!) vettek részt a börtön visszafoglalásában. Az akció során a gang 80 nagy hatalmú tagját kapták el, több ezer rabot pedig más börtönökbe szállítottak át.

Tocoron-2

BBQ étterem a börtön területén (fotó: Yuri Cortez/AFP)

Az intézmény átkutatása után kiderült, hogy a rabok úszómedencét, kosárpályát és több éttermet is építettek maguknak, vagyis a benti élet sok szempontból erősen emlékeztetett már a kintire.

Tocoron-3

Kosárpálya a börtönben (fotó: Yuri Cortez/AFP)

További aggodalomra ad okot, hogy fegyvereket – köztük automata puskákat – is lefoglaltak a gigaméretű razzia során. A Tocoron működése az elmúlt években szimbólumává vált az ország hanyatlásának és annak, hogy a kormány nem képes vezető szereplő lenni még egy papíron általa üzemeltetett intézményben sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top