nlc.hu
Otthon

Ilyen lenne Gyárfás Tamás börtönléte

Ez vár Gyárfás Tamásra a fegyházban – megszólalt Ambrus Attila

Tizenhárom évet ült a Viszkis, így jól ismeri a benti viszonyokat.

Mint ismert, Gyárfás Tamás 7 év letöltendő fegyházbüntetést kapott, mivel a bíró kimondta, bűnsegéd volt az ismert médiavállalkozó, Fenyő János 1998-as kivégzésében. A honi úszószövetség korábbi elnöke, sportriporter, televíziós producer az elsőfokú ítélet után azt nyilatkozta, hogy bizonyos benne, hogy az első fokon hozott ítéletet másodfokon jogerősen felülbírálják, így nem éveket ülnie. Mindenesetre Ambrus Attila elmondta a Blikknek, hogy tapasztalatai szerint mi vár Gyárfásra a rácsok mögött.

Ambrus Attila,

Ambrus Attila felvázolta, mire számíthat a rácsok mögött Gyárfás Tamás – Forrás: TV2 / Mokka – videó (2024.01.30.-i adás)

Az egykori bankrabló szerint minden bizonnyal elkülönítenék a többi rabtól Gyárfást, így óvnák meg a többiektől. “Biztos vagyok benne, hogy egy ilyen kaliberű embert elkülönítenek a többi rabtól. Egyszerűen nem is juthat a kőkemény bűnözők közelébe. Azok ugyanis nagyon hamar “megtalálnák”, és abban nem lenne köszönet” – fogalmazott.

Mint mondja, megvan ennek a forgatókönyve: a kiemelt emberek gyakorta egyszemélyes cellát kapnak, egyedül sétálnak, sportolnak, dolgoznak, magány vár rájuk, de így biztonság is.

Ambrus Attila nem hiszi, bármilyen plusz “védelmet” jelentene Gyárfásnak, hogy ismeri Portik Tamás, az alvilág egykori fejét, mivel “a ’80-as, ’90-es évek garnitúrája már rég kikopott”.

Korábban a magyar Keresztapaként számontartott Tasnádi Péter is megszólalt arról, hogy mire számíthat Gyárfás a fegyházban, sőt tanácsokat is adott neki, hogyan élje túl a rács mögötti éveket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top