nlc.hu
Életmód

Reagált Gyárfás Tamás az ítéletre

Gyárfás Tamás az ítéletről: „Engem atomcsapásként ért”

Nem számított ilyen komoly büntetésre.

Mint ismert, Gyárfás Tamás 7 év letöltendő fegyházbüntetést kapott, mivel a bíró kimondta, bűnsegéd volt az ismert médiavállalkozó, Fenyő János 1998-as kivégzésében. A honi úszószövetség korábbi elnöke, sportriporter, televíziós producer az elsőfokú ítélet óta most a Blikknek beszélt először részletesen arról, milyen állapotban is van most, illetve mire készül a folytatásban.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt években megfordult-e a fejében, hogy ebben a perben komoly büntetést kaphat, a következőket válaszolta Gyárfás: „Fel nem vetődött bennem, hogy amit nem tettem, azért elítélhetnek. Elmondása szerint mélyütés volt számára a bíróság döntése: „Engem atomcsapásként ért az ítélet. (…) Nem könnyebbültem meg, hogy tizenkét év helyett netán csak hetet kelljen fegyházban töltenem, hiszen én nem béreltem fel, nem bujtottam fel senkit, és semmilyen gyilkosságnak sem voltam bűnrészese. (…) A történtek ellenére is változatlanul hiszek az igazságszolgáltatásban.”

Gyárfás Tamás

Gyárfás Tamás a Fővárosi Törvényszéken – Fotó: MTI/Balogh Zoltán 

Arról is beszélt, hogyan fogadta a családja az ítéletet: „Valahogy úgy, mint én: egyidejűleg őrjöngtek az ítélet miatt, ugyanakkor hálásak a bírónak, mert szabadon védekezhetek.

Bevallotta, az elmúlt évek alatt eszébe se jutott megszökni. „Miután vádat emeltek, s már javában zajlott a tárgyalás, akkor is sokat voltam külföldön, Olaszországban, Ausztriában, Kínában. Mindez a nemzetközi sporttisztségemmel együtt járt” – jegyezte meg Gyárfás Tamás, hozzátéve: most minden pillanata a büntetőper körül forog: „Zakatol az agyam… Mindezek közepette eddig úgy döntöttem, nem szólalok meg, a legcsekélyebb módon sem megyek szembe a hatósággal, a bírósággal.

A „Vegyük a legoptimistább és a legpesszimistább forgatókönyvet: ön szerint hol beszélgetünk mondjuk két év múlva?” kérdésre az egykori tévés producer röviden így válaszolt: „Hát, nem a beszélőn…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top