nlc.hu
Otthon

A győri szuperhíd károsultjai

Többeknek belóg a kertjébe a 320 milliós híd Győrben, kártérítést kapnak

A győrszentiváni gyalogos-felüljáró miatt az ott lakók közül többen is beperelték a győri önkormányzatot.

Újabb károsultak peren kívüli egyezségi ajánlatát fogadta el a győri közgyűlés a telkekre belógó győrszentiváni gyalogos- és kerékpároshíd miatt. Az egyiknek több mint 15,5 millió forintos, a másiknak pedig 1,7 milliós kártérítést fizetnek – számolt be a Telex. A két lakos azzal indokolta a kártérítési igényét, hogy a megépült híd értékcsökkenést és kárt okozott az ingatlanjaikban.

Mint a portál megjegyzi, ez az a Borkai Zsolt-féle szuperhíd, ami 4 éve 320 millió forintból épült Győrszentivánnál, és úgy köt össze egy kettévágott utcát, hogy elképesztően közel került a családi házakhoz. Például az egyik károsult család otthonába a híd miatt teljesen be lehet látni. „Először arról volt szó, egy egyenes híd lesz, azzal talán nem is lett volna nagy baj: csakhogy változtak a tervek, s kanyarokat tettek az átjáróba. Az egyik ilyen a kerítésünk fölé lóg, onnan könnyen belátni a szobáinkba. Előfordul, hogy fiatalok ezen szórakoznak, közben szemetelnek, máskor a kamionosoknak integetnek, akik válaszul megnyomják a kürtöt” – panaszolták korábban.

győrszentiváni híd,

A kertekbe belógó, 320 milliós győrszentiváni híd – Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az önkormányzat nem először fizetett kártérítést az ügyben. Elsőként 2019-ben lépett fel kártérítési igénnyel az egyik ott élő panaszos, aki végül 19 milliós peren kívüli egyezséget kötött a győri közgyűléssel.

Az expolgármester Borkai korábban megvédte a sokak által kritizált hídját. „Ezt a hidat ma is megépíteném, mert sok életet mentett meg és még fog is a jövőben” – indokolta akkor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top