nlc.hu
Otthon

Így szedd ki a makacs foltot az ágymatracból

Foltos lett az ágymatrac? Ez a keverék minden szennyeződést eltüntet

Nincs az a folt a tiktoker szerint, amit ez a házi tisztítószer keverék ne hozna ki. Jövünk a részletekkel, hogy élesben is kipróbálhasd!

Az ágymatrac olyan dolog, aminek a lecserélése költséges és nem is túl kifizetődő. Márpedig mivel napi szinten használt tárgyról beszélünk, előfordul, hogy szennyeződés éri, akármennyire is óvjuk-védjük. Egy csepp a kávéból, ami az ágyban lett felszolgálva, egy túlzottan erős menstruáció, ami foltot hagy a lepedőn és a matracon is, esetleg a gyerek véletlenül bepisilt az éjszaka folyamán. Bármi megtörténhet. Ugyan a matracvédő nagyon hasznos tud lenni, azért jó, ha van a tarsolyodban egy olyan csodaszer, amivel az elszíneződések kivehetők.

A TikTok egyik felhasználója egy egészen koszos matracon mutatta be, hogyan érdemes nekiesni a takarításnak.

Amire szükséged lesz:

  • két csésze víz
  • egy csésze hidrogén-peroxid
  • 5 csepp mosogatószer
  • opcionális: 5 csepp illóolaj
  • egy szórófejes flakon

Keverd össze a hozzávalókat, töltsd bele a flakonba, és fújd a keveréket a foltokra. Egy fogkefével súrold bele a textilbe a folyadékot, majd egy fehér törölközővel itasd fel, amit feloldott. Addig ismételd, amíg ismét vakítóan fehér lesz a matrac.

Lehet, hogy nem tűnik hatékonynak, de a tiktoker állítja, tényleg minden foltra jó, és abból ítélve, hogy a házvezetőnőként dolgozik, valószínűleg nem a levegőbe beszél. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top