nlc.hu
Otthon

Sütőrács tisztítása

Így tisztítsd meg minden ráégett ételmaradéktól a sütő rácsát!

A sütő takarítása senkinek nem a kedvence, pláne nem a rácsé, ami mindig koszos, de valahogy sosem esik kézre a súrolása.
Sütőrács

A házimunka értéke nem mérhető pénzben – bár mi megpróbáltuk belőni, hogy miért, mennyi járna –, de azért tudjuk jól, hogy vannak olyan munkák, amik jóval többe fájnának, ha számszerűsítenénk őket. Többek között ilyen a sütő takarítása is – egyetlen olyan embert sem ismerünk, aki azt mondaná: ő imádja ezt csinálni! Pedig a sütőben leégett szennyeződések feloldására nagyon sok opció létezik, a rács azonban már egészen más tészta.

Valahogy sosem esik kézre, általában nem is lehet róla normálisan levakarni a ráégett szennyeződést, holott az ember biztos lehet benne, hogy valami mindig kifolyik és odasül rá. Tehát most egy olyan módszert hoztunk, amivel könnyen, gyakorlatilag kemény súrolás nélkül megoldható a dolog. Ebben ismét a TikTok nyújt segítséget – amin tényleg szenzációs háztartási praktikákat lehet találni –, a @brunchwithbabs nevű felhasználó erre trükkre esküszik.

Tegyél a kádba egy törülközőt – ha ránk hallgatsz olyat, amit egyébként nem sajnálsz – és tedd bele a sütőrácsot. Engedj rá annyira forró vizet, amennyire csak tudsz, majd alaposan locsold meg mosogatószerrel. A víz lepje el a rácsot. Ezután fedd be az egészet szárítókendőkkel, ezeket drogériákban találod a mosószerek környékén, és néhány órát – vagy akár egy egész éjszakát – hagyd állni az egészet. A mosogatószer remekül feloldja a ráégett ételmaradékot és zsírt, gyakorlatilag úgy le lehet törölni ezután róla, mintha semmiség lenne. Mutatjuk a tiktoker videóját is, érdemes elmenteni a jövőre nézve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top