nlc.hu
Otthon

A sajóládi család kálváriája a lakástűz után

Mindene odalett a lakástűzben a háromgyermekes családnak, a biztosító azonban nem akar fizetni

A pusztító lángok után most újabb nehézséggel kell szembenéznie a családnak.
tűzoltó,

A Sajóládon élő Kollárcsik családnak november közepén égett le az otthonuk. Az édesanya, Marianna mentette ki a tűzből a három gyereküket, ám ezt követően egy hónapig kórházban volt a tűzben szerzett sérülései miatt. Szinte mindenük odalett a tűzben, a biztosító azonban egyelőre nem hajlandó fizetni nekik – írja a Bors.

A leégett házukat állítólag az alapokig vissza kell majd bontani, a munkálatok pedig sok pénzbe kerülnek. Egyelőre küzdenek a biztosítóval, hogy rendezze a kárukat. 

A családapa arról beszélt a lapnak, hogy a tűzeset másnapján bejelentette azt a biztosítójának, a biztosítás havi részlete pedig a novemberi hónap végén volt esedékes. Az eltelt idő alatt ő többször is beszélt a biztosítója munkatársaival, de egyetlen esetben sem hívták fel rá a figyelmét, hogy mindenképpen fizesse be a havi részletet – melyhez tartozó csekk elégett a tűzben – különben nem lesz biztosítva.

A gyerekeiknek lelki sérülést is okozott a házuk leégése: hol sírnak, hol pedig még az óvodában is sokat beszélnek róla.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top