nlc.hu
Otthon

Kínai ágyazóversenyek

Lélegzetelállítóak a kínai ágyazóversenyek

A kínai vendéglátó szektorban rendszeresen rendeznek ágyazó versenyeket, amelyek egyrészt bemutatják a szállodai alkalmazottak szakértelmét és elhivatottságát, másrészt motiválnak másokat is, hogy elérjék ugyanezt a szintet.

Annak érdekében, hogy a vendégek a legjobb vendéglátásban részesüljenek, a kínai luxusszállodák megkövetelik, hogy személyzetük intenzív ágyazási képzésen vegyen részt, és a legjobbak részt vegyenek a szállodalánc által szervezett vagy regionális ágyazási versenyeken.

És ezek a versenyek nagyon komolyak! A résztvevőknek mesterüknek kell lenniük szakmájukban, hogy esélyük legyen meggyőzni a zsűrit arról, hogy megérdemlik a győzelmet. A gyorsaságon kívül – az elsőként végző versenyző bónuszpontokat kap – a versenyzőknek bizonyos szabályokat be kell tartaniuk, és ügyelniük kell arra, hogy nagy figyelmet fordítsanak a részletekre.

franciaágy

Itt profi ágyazott (Fotó: Pexels.com)

A közelmúltban Kínában rendezett ágyazóversenyről készült klip nemrégiben terjedt el a Redditen. A képen két fiatal férfi látszik, akik egy elbűvölő versenyfutásban küzdenek meg az ágyak megvetéséért, elegánsan, egy sima mozdulattal lerakják az ágyneműt, ügyelve arra, hogy ne gyűrődjenek meg, ahogy bedugják a matrac alá, könnyedén felveszik a paplanhuzatot, és végül a párnahuzatokat is eligazítják. Hétköznapinak hangzik, de a két mester lebilincselővé varázsolja.

A versenybírók a versenyzők gyorsaságán kívül számos olyan tényezőt figyelnek meg, mint például a két matrac szélei, amelyeknek tökéletesen át kell fedniük egymást, mennyire vannak középen a lepedők az ágyon, és hogy a paplanhuzat és a párnahuzat sarkai szimmetrikusak-e.

Végül, de nem utolsósorban a hozzáállást, az eleganciát és a mozdulatok gördülékenységét is pontozzák a bírák. A versenyzők nagyon gyorsan körbejárják az ágyat, hogy a lehető leggyorsabban végezzenek, de soha nem futnak – írja az Oddity Central.

Azt hiszem, igaz, amit mondanak, bármennyire is hétköznapi a képességed, ha igazán jó vagy abban, amit csinálsz, akkor azt varázslatos művészeti formává varázsolhatod. 

És ne feledd, ébredés után ne azonnal ágyazz be!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top