nlc.hu
Otthon

Mondjuk, miért mosogattál eddig rosszul

Mondjuk, miért mosogattál eddig rosszul

Miért érdemes gumikesztyűt felhúzni a mosogatáshoz? Az Apartment Therapy szerzője járt utána a kérdésnek.

Miért járunk jól, ha gumikesztyűvel mosogatunk?  Erre ad most választ az Apartment Therapy szerzője.

Könnyű fel- és levenni

Bizonyára sokakat az rettent el a gumikesztyűk használatától, hogy macera le és felvenni őket. Pedig nem. Könnyű, gyors és hatékony.

Valóban kellemesebb kesztyűvel megmosni az edényeket

„Nagyon-nagyon utálom kiszedni a tojásmaradékot a serpenyő aljáról vagy a rizst, ami a szószos edény aljára ragadt vagy kis húsdarabokat a grillserpenyőből. Utálom, hogy ételdarabkák a körmöm alá kerülnek. De kesztyűvel? Az undorító részek közel sem olyan undorítóak. És a manikűröm tovább tartott, mint amikor nem használtam gumikesztyűt” – mondta el tapasztalatait Ayn-Monique Klahre, az internetes oldal egyik szerzője.

Mosogatási tippek

Fotó: Getty Images

Megvéd a hőtől

A forró víz nem éppen kíméletes a bőrünkkel, kesztyűben viszont jóval kevésbé érezzük a hőt, sőt még a gőzölgő tűzhelyet is könnyebben törölgethetjük le, ha gumikesztyűt hordunk.

Kedved ad más házimunkához is

„Tudom, nem szabad összekeverni a mosogatókesztyűt a tisztítókesztyűvel, de az, hogy viseltem, ihletet adott arra, hogy elkezdjek más dolgokat is takarítani, mint az ajtófélfák, vagy a hűtő belseje, vagy az étkezőszékek!” – mondta Ayn.

Könnyű kesztyűben dolgozni

Sokan tartanak attól, hogy gumikesztyűben ügyetlenebbül mosogatnak, leejtik az edényeket, mert nem érzik a kezükben tartott tárgyat. A szerző azonban pont ennek az ellentétét tapasztalta: a kesztyű tapadós anyagából adódóan sokkal egyszerűbben tudta megfogni a mosogatnivalót, és a munkával is hatékonyabb, gyorsabb volt.  

Még könnyebben fog menni a mosogatás

  • A koszos edényeket először áztassuk be, hogy feloldódjanak a szennyeződések. A lényeg, hogy némi felhabosított mosogatószert is adjunk hozzá. Máris könnyebb dolgunk lesz!
  • A zárható tetejű tárolóedények tisztításánál sok időt spórolhatunk meg, ha feltöltjük a belsejüket forró, mosogatószeres vízzel, majd a fedelüket felpattintva egyszerűen összerázzuk őket.
  • Az odaégett ételmaradék eltávolítása az edények, serpenyők aljáról nem egyszerű feladat. Forraljunk fel az edényekben néhány pohár vizet öt evőkanál szódabikarbónával. Néhány órára vagy akár egész éjszakára hagyjuk ázni a serpenyőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top