nlc.hu
Otthon
Előkerült Bernát, az elrabolt terézvárosi mackó

Előkerült Bernát, az elrabolt terézvárosi mackó

A hatalmas plüssmedve egy terézvárosi kávézó ikonikus figurája volt, de pár napja egy taxiba gyömöszölték és elrabolták.

Egész Budapest, sőt a teljes ország megnyugodhat, ugyanis visszakerült az otthonába Bernát, a terézvárosi Rengeteg RomKafé ikonikus és óriási medvéje, aki a bejárat előtt csücsült nap mint nap.

A mackót szerda este rabolták el. Fél kilenc körül megállt egy taxi a Szinyei Merse utcai kávézónál, és egy ember a kocsiba gyömöszölte a hatalmas plüssállatot. A medverablási ügy szerencsére hamar és happy enddel lezárult, Bernát visszakerült a gazdájához.

Bernát, a terézvárosi Rengeteg RomKafé mackója az elrablása után visszakerült a kávézóba

Bernát, a terézvárosi Rengeteg RomKafé mackója az elrablása után visszakerült a kávézóba (Fotó: Facebook/BRFK)

Az elkövetők a Jósika utcánál tették ki az ellopott plüssmackót, és mint a mellékelt levelükből kiderült, azt hitték, lomtalanítás miatt van kint a medve, ezért vitték el. Miután értesültek a felháborodásról, letették a medvét.

Szeretnénk bocsánatot kérni. Azt hittük, lomtalanítás van, ezért hoztuk el a macit, mivel láttuk a posztot, sajnáljuk, és visszavittük Bernátot! Ezernyi bocsánat!!!

Bernátot egy közeli lakos vette észre az utcán, majd az állat a rendőrség közreműködésével került vissza a kávézóba.

A teljes kalandról maga Bernát számolt be egy hosszú posztban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán, alább a történet vége olvasható.

„Aztán jöttek a rendőrök, röhögtek, persze, hogy medvementő-akció, ez Budapest, nem ám a New York-i helyszínelők, de atomkorrektek voltak. Odaálltak egy csíkos Skodával, beültettek a jobb egybe, övemet is bekötötték, mondták, hogy ne nyúljak semmihez, majd ők szirénáznak, ha kell, de aztán nem kellett. Az egyik rámhozta a frászt, hogy megyünk a kapitányságra, mert bűnjel vagyok, vagy mi, iktatnak, betesznek egy kamrába… de csak poénkodott. Pár perc alatt hazavittek a kávézóhoz, Gazda már várt, lepapírozták, hogy nem sérültem meg, aztán visszaültem a székembe.
Hát, igazából ennyi volt. Megvagyok.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top