nlc.hu
Otthon
Szabadulj meg örökre a penésztől

Így szabadulj meg örökre a penésztől!

Állandóan visszatérő penésszel küzdesz? Ha egyszer és mindenkorra eltűntetnéd, akkor most jól figyelj, egy komplett haditervvel készültünk!
Jóbarátok

„Ha penész van az otthonodban, és örökre megszabadulnál tőle, akkor most figyelj” – kezdi a TikTokon a videóját Bea. A lány @cleanwithbea felhasználóneve nem árul zsákbamacskát: abból épített több százezer követős platformot, hogy mestere a takarításnak. Ráadásul nemcsak jó benne, de a szenvedélye is – ezért ajánlja fel ingyen a szolgáltatását rászorulóknak.

@cleanwithbea

How to get rid of mould in your home! #deepcleaning #freecleaning #howto #mold #vinegar

♬ show me how – <3

Így például annak a hölgynek is, akinek a lakása funkcionál most a penész kiirtásának tankönyvi példájaként. A kétgyermekes, egyedülálló anya egy olyan albérletben lakik, melynek minden egyes szobáját penész fedte. Ezért Bea háromlépéses penészirtására volt szükség, amit három napra lebontva bonyolított le. „Ez a módszer gyakorlatilag az összes létező penészfajtától megszabadítja az otthonod” – magyarázza a videóban.

Mint ahogy azt Bea elmondja, azért szükséges három napra elosztani a takarítás folyamatát, mert három olyan vegyszert használ, amiket egyszerre, egymás után alkalmazva meglehetősen veszélyesek lehetnek. „Minden terméknek tökéletesen meg kell száradniuk, mielőtt jöhet a következő” – mondja. Éppen ezért ezt csakis védőöltözetben ajánlott elvégezni.

@cleanwithbea

Day 2 of the Free Clean! Part 2 of the Mould Removal series ❤️ #deepclean #mold #hydrogenperoxide #moldinhouse #cleaningtok

♬ ♡ ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ ♡ – SoBerBoi

És mi ez a három lépés? Mutatjuk!

  1. Fehér ecet: Fújj le minden penészes felületet fehér ecettel, majd menj ki a szobából. Hagyd ott legalább egy órán át, és hagyd hatni. Ekkor még ne törölgess, csak fújj! Az óra letelte után menj vissza, és ekkor töröld át a felületeket egy sima szivaccsal apró, körkörös mozdulatokkal: így lejön az ecet és a penész is. Most hagyd legalább egy napig száradni a területet.
  2. 3%-os hidrogén-peroxid oldat: Az első lépéshez hasonló technikával dolgozz: fújd az oldatot a penésszel fertőzött területre, hagyd hatni, majd menj vissza törölgetni. Ezúttal elég 15 perces hatóidővel számolni. A törlés után ismét hagyd egy éjszakán át száradni a felületeket.
  3. Fehérítő alapú penész elleni spray: A penészölővel menj át még egyszer a kényes felületeken. Majd egy vízzáró, tömítő spray-vel fújd át, ezzel megalapozva a penészgátló falfestéknek, amit a legutolsó lépés a folyamatban. Használatával olyan lesz minden fal és felület, mint újkorában.
@cleanwithbea

Day 3: How to Get Rid of Mould in Your Home! #deepcleaning #freecleaning #barbaraoneill #howto #mold

♬ Lofi Hiphop Relax in a dream(861056) – NARU

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top