nlc.hu
Otthon
Folttisztítás tejjel

Ez a filléres trükk még a beszáradt tintát is kiszedi a ruhából

Ha jó folttisztítóra vágysz, akkor a konyha, egész pontosan a hűtő környékén nézz körbe segítségért. Talán nem is tudtad, hogy a tej még erre is jó!

A nagymamák praktikáit hajlamosak vagyunk félvállról venni, hiszen a boltok polcain már annyi féle termék található, hogy mindenre találunk megoldást. Pedig néha a legegyszerűbb tippek a legjobbak: nem véletlen ragaszkodtak hozzá nagymamáink is.

Vegyük például a foltokat. Annak idején nem voltak különböző márkás folttisztítók, pláne nem olyanok, amik már a beszáradt foltok ellen hatékonyak lettek volna. Ezért kellett házi körülmények között megoldani az ilyesmit, és itt jön képbe a tej.

Igen, jól olvastad: alig 40-50 évvel ezelőtt is még bevált folttisztítónak számított a tej, ami a cseresznyefolt, sőt, a tinta ellen is hatásos. Akkor is, ha egy ideje már ott virít a ruhán. A tejben található tejsav remekül oldja a pöttyöket. A hideget általában friss foltokhoz szokták ajánlani, míg a szobahőmérsékletű képes a régebbi pecséteket is kiszedni a ruhából, méghozzá úgy, hogy nem károsítja a szövetet.

Ehhez nem kell mást tenned, mint a kérdéses részt beáztatni hideg vagy szobahőmérsékletű változatba. Lehet, hogy picit dörzsölni is kell, de soha ne erőből csináld, inkább ésszel, vagyis pici, finom mozdulatokkal, és inkább többször megismételve. A tejben az a jó, hogy akár órákra is beáztathatod bele a ruhát, akkor sem fog a textília károsodni, elvékonyodni.

Ha nekünk nem hiszel, akkor ezt a videóit is ajánljuk a figyelmedbe a TikTokon, ahol szintén erről esik szó.

@bilgidopingicom

How Milk Can Rescue Your Clothes from Ink Stains

♬ original sound - bilgidopingicom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top