nlc.hu
Otthon
Ezzel irtsd ki örökre a poloskát

Poloskák a lakásban? Ezzel a házi csodaszerrel szabadulj meg tőlük!

Ha neked is eleged van az otthonodat ellepő poloskákból, akkor most jól figyelj: mutatunk egy csodaszert, amivel pikk-pakk megy majd az irtásuk.

Sajnos azt nem mondhatjuk, hogy létezik egy kifejezett „poloskaszezon”, amire ha ügyesen felkészülsz, nem kell a zöld vagy barna bogarakkal megosztoznod a lakásodon. Mert a helyzet az, hogy ők egész évben képesek megszállni az otthonod, és nem elég, hogy lakbért nem fizetnek, de ráadásul büdösek is. Az viszont tény, hogy a lehűlés elől gyakran bemenekülnek a házba, megbújnak és a felmelegedéssel újra előjönnek, így az évszakváltozások idején érdemes egy kicsit jobban felszerelkezni a poloskák ellen.

Nyilván a legjobb az lenne, ha be sem jutnának a lakásba, igaz? Ennek érdekében megteheted, hogy ellenőrzöl minden nyílást és repedést, amin befurakodhatnak az otthonodba. Tehát csekkold le az ablakkereteket (különösen azokon a területeken, amiket gyakran ér napfény), az ajtókereteket, a külső fa zsalukat. Ne feledkezz meg a kevésbé nyilvánvaló résekről sem, mint az elektromos aljzatok és világítótestek. Ezeket a területeket tömítsd be, vagy végezd el a megfelelő javításokat.

poloska

Fotó: Jen Tepp/Getty Images

Ha azonban a megelőzés mégsem volt olyan hatékony (amire valljuk be, ezeknél az erőszakos bogaraknál elég nagy esély van), jöhet az irtás! Ehhez készíthetsz egy viszonylag természetes szert, ami pikk-pakk végez a poloskákkal.

Mutatjuk, hogyan fogj hozzá!

Amire szükséged lesz:

  • szórófejes flakon
  • 2 bögre forró víz
  • 1 bögre fehér ecet
  • ½ bögre mosogatószer

Így készítsd el:

  1. Először is öntsd a szórófejes flakonba a két bögrényi forró vizet. Aztán add hozzá a fehér ecetet, majd a mosogatószert. Ha ilyen sorrendben kombinálod az összetevőket, akkor nem egy habos, szappanos vizet kapsz.
  2. Miután minden belekerült a flakonba, csavard rá a tetejét, és óvatosan forgasd meg, hogy összekeverd az egészet.

A keveréket fújd egyenesen a sunyi kis poloskákra, pillanatokon belül végezni fog velük. A felhasznált hozzávalók pedig, miután takarítás során is gyakran előkerülnek, nem fognak kárt okozni a lakásodban a nagy poloskavadászat közben. Lehet, hogy lesz néhány pont, aminek meg kell majd száradnia, de ez egészen kicsi ár, amit mi speciel hajlandóak vagyunk megfizetni.

via és via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top