Otthon

Eladó Walt Disney egykori otthona

A rajzfilmguru ezen a helyen álmodta meg Disneylandet.

90 millió dollárért, vagyis közel 20 milliárd forintért árulják Walt Disney egykori birtokát, Carolwoodot. 

Eladó Walt Disney egykori otthona

Bár a közel négy hektáros területen álló luxuskastélyt a jelenlegi tulajdonos, Gabriel Brener milliárdos emeltette az eredeti épület helyére, a hely szelleme még így is lenyűgöző.

Eladó Walt Disney egykori otthona

A birtokon a mai napig is megtalálható annak a föld alatti alagútrendszernek a bejárata, illetve maradványai, melyet még maga Walt Disney építtetett 1950-ben. Az alagútban kisvasút zakatolt és ez a projekt adta az inspirációt a rajzfilmmogulnak az első Disneyland szórakoztató park létrehozásához.

Eladó Walt Disney egykori otthona

A 3200 négyzetméteres álomotthonban egyebek mellett 8 hálószoba, 17 fürdőszoba, 3 bár, moziterem, könyvtárszoba, edzőterem és borospince található. Odakinn úszómedence és teniszpálya áll rendelkezésre. A birtok teljesen zárt és szuperbiztonságos, így ideális lakhely lehet akár egy világhíresség számára is.

Eladó Walt Disney egykori otthona

Sajtóértesülések szerint az ingatlan iránt komolyan érdeklődik a Forma–1 vezetője, Bernie Ecclestone idősebbik lánya, Tamara, de brit, orosz és szaúdi milliárdosok is szóba jöhetnek vevőként.

Képek forrása: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top