Aktuális

Ezért jó befektetés az állampapír

Mégis milyen előnyei vannak az állampapíroknak más befektetésekkel szemben? Ideje, hogy te is képben légy!

Ezért jó befektetés az állampapírKockázatmentes és kiszámítható

A legfontosabb érv az állampapír vásárlása mellett egyértelműen az, hogy a visszafizetésre az állam vállal garanciát, mind a tőkére, mind pedig a lejárat után esedékes kamatra.

Amennyiben állampapírba fektetjük a megtakarításunkat, úgy magas, előre kiszámítható kamattal számolhatunk, azonban ehhez az értékpapírokat a futamidő végéig célszerű megtartani. Ez nem azt jelenti, hogy az állampapír tulajdonosa nem adhatja el lejárat előtt a kötvényét, kincstárjegyet ám ebben az esetben árfolyamveszteség érheti.

Változatos

Többféle futamidővel, címlettel és kamatozással elérhető. Választhatunk például Kamatozó Kincstárjegyet 1 éves futamidővel, fix kamatozással és 10.000 forintos címletben, vagy Prémium Magyar Államkötvényt 3- vagy 5 éves futamidővel, már 1.000 forintos címletben, változó kamatozással. De akár euróban kibocsátott állampapírt is vásárolhatunk. .  Ez utóbbi a Prémium Euró Magyar Államkötvény.

 További cikkek a témában:
– Így tudsz spórolni az iskolán
– Pénzügyi segítség a szakértő válaszol
– 9 tipp, hogy összejöjjön a családi nyaralás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top